Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 21:15

Ότι θα ξαναδώσει κύρος στη Νέα Δημοκρατία, υποσχέθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Επικαλούμενος τη θητεία του ως γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή και υπογραμμίζοντας ότι τότε το κόμμα είχε κερδίσει κύρος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υποσχέθηκε ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος θα του ξαναδώσει το κύρος που χρειάζεται ώστε να ξανακερδίσει τους παλιούς ψηφοφόρους του και μετά να νικήσει και το ΣΥΡΙΖΑ…

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος στις εκλογές για το νέο πρόεδρο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε την Καλαμάτα και το βράδυ μίλησε στο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο και γέμισε με κόσμο (όχι οι εξώστες).
Όπως σημείωσε, «εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ άνετα με τους Νεοδημοκράτες, αισθάνομαι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, ότι μπορούμε να αναμορφώσουμε το κόμμα μας, να το κάνουμε να δουλέψει όπως πρέπει, να συζητήσουμε, να ξαναλειτουργήσουμε τις τοπικές μας, να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά μας, να πάμε στην κοινωνία με αυτά και να τους πείσουμε να έρθουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι η μόνη μέθοδος, αυτός είναι ο σχεδιασμός. Αυτό πρέπει να το είχαμε κάνει. Γιατί πρέπει να σας πω ότι η χώρα είναι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πυξίδα. Και η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη δύναμη πρέπει να φτιάξει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα πρόγραμμα για τις περιφέρειες, ένα πρόγραμμα με τους Δήμους. Αυτό το πρόγραμμα να το συζητήσουμε με την αυτοδιοίκηση, με τις τριτοβάθμιες οργανώσεις, για να έχουμε μια πυξίδα για το μέλλον».
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι «όταν ήμουν γραμματέας και λειτουργούσαν οι Νομαρχιακές μας και οι Τοπικές μας, είχαν και το ιερό δικαίωμα να κάνουν προτάσεις ποιους βουλευτές θέλουν στα ψηφοδέλτια. Πότε ξανάγινε αυτό; Μόνο επί Καραμανλή, όταν ήταν γραμματέας ο Μεϊμαράκης. Με συγχωρείται που σας το λέω αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας το θυμίσω: Θυμάμαι πόσες φορές συζητάγαμε για το ποιος θα είναι δήμαρχος, για τον ποιον θα υποστηρίζαμε και ξέρετε τότε όλοι οι υποψήφιοι ήθελαν και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί; Γιατί είχε κύρος. Γιατί ήξεραν ότι η στήριξη σημαίνει μια μαγιά να ξεκινήσουν. Σήμερα δεν έχουμε το κύρος, δεν θέλουν στήριξη, δεν τη χρειάζονται, την αισθάνονται βαρίδι. Γιατί; Γιατί εμείς οι ίδιοι αφήσαμε να διασύρεται η παράταξη, η Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να την ξανακάνουμε υπερήφανη. Να ξέρει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ότι είναι μεγάλη η σχέση, ότι υπηρετεί αρχές».
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κίνδυνος διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει και τόνισε ότι «εγώ, να ξέρετε, σε αυτή τη μάχη μπαίνω με το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό τον Νεοδημοκρατικό. Αυτή η μάχη πολλές φορές μας αφήνει τραύματα και δεν μπορούμε εύκολα να τα επουλώσουμε. (…) Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να πάμε σε αυτή την εκλογή ήρεμα, με αξιοπρέπεια, ηπιότητα και όποιος είναι ο καλύτερος να κερδίσει. Γι’ αυτό δήλωσα κατηγορηματικά από την πρώτη μέρα ότι δεν πάω σε ντιμπέιτ και τηλεμαχία και δεν κάθομαι δημόσια να αντιπαρατίθεμαι. Δεν πάω γιατί θα μας πάρουν μετά τα πρωινάδικα, τα απογευματινά, θα μας παίζουν μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες, θα προσπαθήσουν να γελοιοποιήσουν τη διαδικασία. Γιατί; Δεν μας ξέρετε; Πρέπει να μας μάθετε μέσω ενός ντιμπέιτ που θα γίνει στην τηλεόραση; Ποιόν από εμάς δεν ξέρετε; Όποιον δεν ξέρετε να τον φέρουμε, να τον βγάλουμε πολλές φορές να τον μάθετε. Εγώ αντιπαράθεση δεν έχω με τους συναδέλφους. Είμαι σε μια ευγενή άμιλλα, έτσι το βλέπω. Ούτε δημόσιες αντιπαραθέσεις ούτε δημόσιος διάλογος».
Ακόμη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας: «Αυτή η διαδικασία (σ.σ. η εκλογική) μιας δίνει μια ανάσα, μια αναπνοή. Η μεγάλη μου χαρά είναι ότι μετά από ήττα σε εκλογές γυρίζω στους νομούς και βλέπω πολύ κόσμο και τους βλέπω με κέφι, με διάθεση. Η μόνη τους ανησυχία είναι να μείνουμε ενωμένοι. Θα μείνουμε γιατί είμαστε μια οικογένεια,  είμαστε η Νεοδημοκρατική οικογένεια και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. (…) Ο αγώνας κερδίζεται διότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι σε ένα 15% του ελληνικού λαού που με το 50% της αποχής γίνεται 30% και πάνω. Αν λοιπόν οι δικοί μας, που οδηγήθηκαν σε αποχή, πεισθούν να έρθουν να ψηφίσουν και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα μειώνεται και το δικό μας ποσοστό θα πολλαπλασιάζεται. Η συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο στοίχημά μας. Εγώ, να ξέρετε, εκεί θα ρίξω και το μεγαλύτερο βάρος, γιατί οφείλουμε και πρέπει αυτούς που είναι στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι και απέχουν, ιδιαίτερα η νεολαία αλλά και οι ηλικίες των 50-60 που θίχθηκαν τα δικαιώματά τους τα συνταξιοδοτικά αλλά και επαγγελματικές ομάδες, με τους φίλους μας τους αγρότες τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, όλες τις επαγγελματικές ομάδες, έχουμε δημιουργήσει ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ μας και μεταξύ του αστικού κόσμου και πρέπει να ρίξουμε γέφυρα τώρα, να μπορέσουμε να ξανασυνεννοηθούμε, να μπορέσουμε να τα ξαναβρούμε, να μπορέσουμε να μας ξαναεμπιστευτούνε».
Στ.Μ.