Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 21:38

Απέδωσε καρπούς το «Φαντάσου την πόλη»: Ο Δήμος προκηρύσσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Απέδωσε καρπούς το «Φαντάσου την πόλη»: Ο Δήμος προκηρύσσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ (23ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ) 
Τελείωσαν χθες οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Φαντάσου την πόλη», στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν εξαιρετικές ιδέες και απόψεις, για να γίνει η πόλη ανθρώπινη, μοντέρνα, λειτουργική. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται ότι ήρθαν αμέσως: Ο Δήμος εισάκουσε το αίτημα να δοθεί ρόλος στους αρχιτέκτονες και σήμερα ανακοίνωσε ότι προκηρύσσεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της οδού Σταδίου και ειδικότερα του τμήματος από τον πεζόδρομο της Αριστομένους μέχρι την πλατεία 23ης Μάρτη…

Την περασμένη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τις εκδηλώσεις του προγράμματος, αν και παρατήρησε ότι οι περισσότερες από τις προτάσεις που έχουν παρουσιαστεί είναι ανεφάρμοστες. Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό νέοι επιστήμονες να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την πόλη. Προανήγγειλε μάλιστα ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για παρεμβάσεις που προγραμματίζει.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμο, «αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της οδού 23ης Μαρτίου θα προκηρυχθεί από το Δήμο Καλαμάτας. Ο δρόμος αυτός θα πρέπει να αποκτήσει μνημειακό χαρακτήρα, που να συνάδει με τα καλλιτεχνικά μνημεία τα οποία είναι τοποθετημένα σ' αυτόν, με το δομημένο περιβάλλον και με την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου.
Για το εξόχως σοβαρό αυτό θέμα, ο Δήμος Καλαμάτας θα αξιολογήσει τις προτάσεις των αρχιτεκτόνων και θα βραβεύσει με οικονομικά έπαθλα τις τρεις καλύτερες μελέτες».
Στ.Μ.