Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 18:12

Κατάληψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας την Τετάρτη

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ 
Υπό κατάληψη από τους υπαλλήλους του Δήμου αναμένεται να τεθεί το Δημαρχείο της Καλαμάτας την Τετάρτη, από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων, ως προειδοποιητική διαμαρτυρία για το σχεδιασμό κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών…

Το Σωματείων των δημοτικών υπαλλήλων της Καλαμάτας έχει καλέσει όλο το προσωπικό να βρίσκεται στο Δημαρχείο στις δέκα το πρωί, για να λάβει μέρος στην κινητοποίηση.
Όπως τονίζει και η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ), πρόκειται για την αρχή μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 12 Νοέμβρη, με την πανεργατική απεργία.
Ειδικότερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πώς έχει ξεκινήσει μία επίθεση σε βάρος μας, που έχει να κάνει με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, όπως της αποκομιδής των απορριμμάτων και της διάλυσης των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει ισοπεδώσει την Ελλάδα και την κοινωνία, αυξάνοντας τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα, μαζικά και ενωτικά, κατά των πολιτικών που θέλει να επιβάλει η τρόικα και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
Η Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων Δημαρχείων αλλά και υπηρεσιών όπως τα Δημοτικά Γκαράζ, τα Κ.Α.Π.Η. και οι Παιδικοί Σταθμοί. Η κατάληψη θα γίνει από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και στόχος είναι να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και Συγκεντρώσεις και να προετοιμαστεί ο κλάδος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την απάντησή του στη νέα λαίλαπα των μέτρων. Επίσης, στόχος είναι να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων για να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο».