Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 00:46

Το καρουζέλ στην πλατεία και τα παιδιά των οικογενειών που μαστίζονται από την κρίση

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Και αυτά τα Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα λειτουργήσει καρουζέλ για τα παιδιά. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε να δώσει το χώρο απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο στον επιχειρηματία που θα καταθέσει την καλύτερη προσφορά. Ωστόσο, ο Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε να μπει όρος ώστε το εισιτήριο στο καρουζέλ να είναι μικρό. Ένα υψηλό εισιτήριο, υποστήριξε, θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους γονείς που δεν έχουν χρήματα να πάνε βόλτα τα παιδιά τους στην πλατεία, η οποία αποτελεί κάθε Χριστούγεννα το θέατρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Με άλλα λόγια, είπε ότι πρόκειται για ταξικό ζήτημα…

Ο Σταμάτης Μπεχράκης, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, επέμεινε ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με εισπρακτική λογική αυτό το θέμα, δεδομένου ότι οι γονείς δεν έχουν άλλη επιλογή από το πάνε τα παιδιά τους στην πλατεία για να παίξουν τα Χριστούγεννα. Ζήτησε λοιπόν, εάν δεν θέλει η δημοτική αρχή να ορίσει μια χαμηλή τιμή για το εισιτήριο που θα εισπράττει ο επιχειρηματίας, τότε να νοικιάσει ο ίδιος ο Δήμος ένα καρουζέλ για να παίζουν φθηνά ή και δωρεάν τα παιδιά.
Η τοποθέτηση αυτή του Σταμάτη Μπεχράκη προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφίας. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, τον κατηγόρησε ότι έχει ιδεοληψίες και ότι είναι κρατιστής. Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή δεν τον θέλει τον κρατισμό και αντίθετα υποστηρίζει την ελεύθερη οικονομία.
Η απάντηση του Σταμάτη Μπεχράκη ήταν ότι ελεύθερη οικονομία θα ήταν εάν δινόταν χώρος για καρουζέλ σε τρεις ή τέσσερις επιχειρηματίες, ώστε ο ανταγωνισμός να τους εξανάγκαζε να ορίσουν χαμηλό εισιτήριο. Όταν όμως δίνεται μία θέση σε έναν μόνο επιχειρηματία τότε πρόκειται για μονοπωλιακή κατάσταση.
Πάντως ο Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε ακόμη στον Σταμάτη Μπεχράκη ότι η δημοτική αρχή κάθε Χριστούγεννα διοργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι δωρεάν για τα παιδιά και τον κόσμο. Επιπλέον είπε ότι στους όρους της σύμβασης με τον επιχειρηματία του καρουζέλ είναι να διαθέτει δωρεάν στο Δήμο έναν μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, τα οποία ο Δήμος, από την πλευρά του, προσφέρει με κοινωνικά κριτήρια. Επάνω σε αυτό ο Σταμάτης Μπεχράκης σχολίασε ότι κανείς δεν γνωρίζει σε ποιους δίνει ο Δήμος τα δωρεάν εισιτήρια και με ποια κριτήρια.
Στ.Μ.