Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 20:56

Τουλάχιστον 20 Σωματεία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στη γενική απεργία

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Έμποροι, πρατηριούχοι καυσίμων, επισκευαστές αυτοκινήτων και μηχανημάτων, αυτοκινητιστές, φωτογράφοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ιδιοκτήτες ταξί, καταστηματάρχες τροφίμων, χρυσοχόοι, κουρείς και κομμωτές και διάφοροι άλλοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, καλούνται από τα Σωματεία τους και την Ομοσπονδία τους σε μαζική συμμετοχή στην γενική απεργία της Πέμπτης κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό...

Γράφει σχετικά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας στο κάλεσμά της για συμμετοχή στην απεργία, το οποίο υπογράφουν και τα 20 Σωματεία-μέλη της: «Μετά από μια σειρά εξοντωτικών μέτρων και πρακτικών που κάθε άλλο παρά ενίσχυσαν την οικονομία  και την κοινωνία μας, κατατίθεται ένα νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στην ίδια ακριβώς λογική με τα υπόλοιπα. Διάλυσης, εξαθλίωσης και συρρίκνωσης των επιχειρήσεών μας. 
Πιστεύει κάποιος ότι με το επικείμενο νομοσχέδιο λύνεται το πρόβλημα με το ασφαλιστικό;
Ένα νομοσχέδιο το οποίο με την κατάργηση του ΕΚΑΣ θα οδηγήσει σε μείωση  του εισοδήματος για τους νέους συνταξιούχους; Που η σύνδεση του φορολογητέου εισοδήματος με της ασφαλιστικές εισφορές, θα υπερφορολογήσει για μια ακόμη φορά τις όποιες υγιείς επιχειρήσεις κατορθώνουν να διατηρούν τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν; Που θα συρρικνώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας; Αντίθετα, το επικείμενο Νομοσχέδιο θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή, την παράνομη εργασία και την παράνομη επιχειρηματικότητα.
Το ασφαλιστικό για να είναι βιώσιμο απαιτούνται εισφορές. Οι εισφορές θα έρθουν με την αύξηση της επιχειρηματικότητας και με την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ένα ασφαλές επιχειρηματικό πεδίο και ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Αντί αυτού όμως, με το πρόσχημα της πολιτικής σταθερότητας συνεχίζει η εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των μισθωτών και συνταξιούχων.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας ενώνει τις δυνάμεις της με όλους τους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς  και επιστημονικούς φορείς του Νομού μας.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη μας αλλά και τα σωματεία που παρευρέθησαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, να συμμετάσχουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στην Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει το σύνολο των επαγγελματικών, συνδικαλιστικών αλλά και επιστημονικών φορέων της χώρας, ώστε να διεκδικήσουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τη χάραξη ενός σαφούς και σταθερού αναπτυξιακού προτύπου με βάθος εικοσαετίας.
Δίνουμε το παρόν όλοι σε μια συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια.
Συμμετέχοντα σωματεία :
1.      Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας
2.      Σωματείο Πρατηριούχων Καυσίμων Ν. Μεσσηνίας ‘Ο Αριστομένης’
3.      Σωματείο Επισκευαστών Αυτ/των & Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας
4.      Ένωση Φορτηγών & Τρικύκλων Δ.Χ. Ν. Μεσσηνίας
5.      Σωματείο Ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Μ. ή ‘Υπαπαντή του Σωτήρος’
6.      Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νότιας Πελ/νήσου
7.      Σωματείο Ψυκτικών Ν. Μεσσηνίας
8.      Σύλλογος Επαγγελματιών Στούπας Μάνης
9.      Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Ν. Μεσσηνίας ‘Η Σαμαρείτης’
10.    Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Τεχνικών Ψυκτικών Εγκαταστάσεων Εγκαταστατών Συντηρητών Καυστήρων Μεσσηνίας
11.    Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Δ.Χ Καλαμάτας
12.    Σωματείο Καταστηματαρχών Τροφίμων & Σούπερ Μάρκετ Ν. Μεσσηνίας
13.    Σύλλογος Χρυσοχόων – Ωρολογοποιών Καλαμάτας
14.    Σωματείο Φορτηγών Αυτοκινήτων Δ.Χ. Ν. Μεσσηνίας
15.    Ένωση Κουρέων – Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Μεσσηνίας
16.    Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας ‘Η ΠΡΟΟΔΟΣ’
17.    Νέος Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Μεσσηνίας
18.    Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών Μεσσηνίας
19.    Σύλλογος ασφαλισμένων – ανασφάλιστων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Μεσσηνίας
20.    Σύλλογος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας