Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 19:01

Υπόθεση σκουπίδια: Ο Νίκας με την κυβέρνηση, ο Τατούλης επιμένει για τη σύμβαση

«ΠΡΟΣΕΤΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΕ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ»! 
Υπέρ της ενεργειών της κυβέρνησης, που επιδιώκει να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τάχθηκε ξανά σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η σύμβαση, αν μείνει ως έχει, θα οδηγήσει σε υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών, κάτι που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εγκριθεί από τα Δημοτικά Συμβούλιά. Τόνισε λοιπόν ο κ. Νίκας ότι αν δεν αλλάξει η σύμβαση τότε θα πρέπει να υιοθετηθεί η διαχείριση που εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας και άλλοι τέσσερις Δήμοι στην Περιφέρεια, αρκεί να υπάρξει υποστήριξη από την κυβέρνηση όσον αφορά είτε τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) είτε τη μετατροπή των υπολειμμάτων σε RDF προκειμένου να διατίθεται στη βιομηχανία για τη μείωση του ενεργειακού κόστους…

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί στην Τρίπολη, παρουσία όλης της αιρετής ηγεσίας της Περιφέρειας, τόνισε ότι όχι μόνο δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αντίθετα θα μειωθούν. Γράφει χαρακτηριστικά το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: «Τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν και δεν θα αυξηθούν, τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Τατούλης, από την εφαρμογή του προγράμματός μας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, δίνοντας τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται από ορισμένους το τελευταίο διάστημα.  Η τιμή που έχει προκύψει από το διαγωνισμό είναι η μικρότερη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ανέρχεται στα 61,79 ευρώ τον τόνο η μέγιστη μεσοσταθμιστική τιμή, ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα ανέφερε ότι είναι 150.000 τόνοι τη στιγμή που ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει για το 2020 143.700 τόνους, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ποσότητες και ταυτόχρονα αγνοεί το 1 εκατομμύριο τόνους βιομηχανικών αποβλήτων τα οποία διαχειρίζονται ως αστικά απορρίμματα».
Ο δήμαρχος ωστόσο σημείωσε σε δηλώσεις του: «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι αυτή τη στιγμή. Οι συναντήσεις είναι συνεχείς, εκπροσώπων του υπουργείου Ανάπτυξης με την ΤΕΡΝΑ, την εταιρία η οποία από το διαγωνισμό είχε αναλάβει τη σχετική διαδικασία διαχείρισης, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η σύμβαση, ώστε να υπηρετηθεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα με τη μείωση του κόστους. Το Πράσινο Ταμείο, την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα κ.λπ. Συμφωνούμε με την άποψη της κυβέρνησης, ότι έτσι υπηρετείται καλύτερα το δημόσιον συμφέρον. Και θέλω να είμαι ευθύς σε αυτό. Δεν μπορούμε να πάμε σε Δημοτικά Συμβούλια και να ζητήσουμε από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν τα υπέρογκα τέλη τα οποία επιβάλλονται από το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ευχόμαστε να υπάρξει μια σύγκληση των απόψεων. Να έχουμε μια μείωση του κόστους διαχείρισης. Υπενθυμίζω ότι με τον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Ήπειρο απαιτείται το μισό κόστος για τη διαχείριση ενός τόνου σκουπιδιών σε σχέση με το δικό μας. Να υπάρξει μια σύγκλιση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Διαφορετικά πρέπει να προχωρήσουμε μόνοι μας οι Δήμοι».
Ο περιφερειάρχης στη συνέντευξη που έδωσε είπε από την πλευρά του για τους Δήμους και τους δημάρχους, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: «Εντύπωση προκαλεί σύμφωνα τον Περιφερειάρχη πως ορισμένοι Δήμαρχοι ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο έργο αυτό σήμερα πρωτοστατούν ενάντια του. «Λίγο καιρό πριν, όταν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων έλεγαν ότι έφταιγε το γεγονός ότι καθυστερούσε η υπογραφή της σύμβασης, τώρα άλλαξαν την τακτική τους όταν ο κ. Τσιρώνης μπήκε στη λογική να τάζει χρήματα και να κουνά τα ευρώπουλα σαν μαρουλόχαρτα για να τους προσεταιριστεί».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας πάντως επέμεινε ότι η διαχείριση που κάνει η Καλαμάτα αλλά και άλλοι Δήμοι στην Περιφέρεια μπορούν να αποτελέσουν τη λύση του προβλήματος, με την εξής όμως προϋπόθεση: «Για να μπορέσει να λειτουργήσει ως λύση οριστική και μόνιμη πρέπει κάτι να γίνει με τη διαχείριση του υπολείμματος. Εδώ απαιτείται η παρέμβαση της κυβέρνησης. Η διαχείριση του υπολείμματος μπορεί να γίνει ή με ένα κεντρικό ΧΥΤΥ ή με μετατροπή του υπολείμματος σε RDF, που είναι και το καλύτερο, και να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια στην τσιμεντοβιομηχανία ως παράδειγμα, όπου ο Δήμος Καλαμάτας αυτή την εβδομάδα θα στείλει μια ποσότητα 25 τόνων υπολείμματος για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται και να κριθεί η καταλληλότητα του συγκεκριμένου υπολείμματος».
Στ.Μ.