Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 21:16

Ορειβασία, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, ράφτινγκ, καρτ, paintball στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η «ALTERNA MESSINIA 2016» 
Μια επιθυμία για να πάρεις τα βουνά, τη θάλασσα, τα μονοπάτια, γεννιέται σε όποιον επισκέπτεται το Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας αυτές τις ημέρες. Στολές καταδύσεων, είδη ορειβασίας, βάρκες για ποτάμια, εξοπλισμός για κάθε είδους εξόρμηση στη φύση, εκτίθεται στο Πνευματικό Κέντρο, από τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Alterna Messinia 2016», που εγκαινιάστηκε το βράδυ…

Κατά τα εγκαίνια μίλησαν οι διοργανωτές της έκθεσης, Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους σκοπούς της διοργάνωσης, που είναι η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας και η δημιουργία τουριστικών πακέτων στο πλαίσιο συνεργειών επιχειρηματιών του τουρισμού, για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στη Μεσσηνία.
Το πρόγραμμα της έκθεσης έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10.00 - Έναρξη λειτουργίας
14.00-17.00 - Συναντήσεις < be to be>  μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικών πρακτόρων και εκθετών.
20.00 - Ομιλία ''Συμβολή του εναλλακτικού τουρισμού στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας''. Αντωνία Μπούζα: Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού.
21.00 - Προβολή ντοκιμαντέρ ''it's all τζαζ to me'' του Κυριάκου Λιαράκου.Διεύθυνση φωτογραφίας, παραγωγή: Νίκος Ξανθόπουλος. Ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο φεστιβάλ τζαζ της Καρδαμύλης, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
22.00 - Λήξη λειτουργίας 2ης ημέρας
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10.00 - Έναρξη λειτουργίας. 
11.00-14.00 Συναντήσεις < be to be>  μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικών πρακτόρων και εκθετών.
15.00 - Επίσκεψη σπουδαστών του ΙΕΚ OΡΙΖΩΝ και του δημοσίου ΙΕΚ. Ανοιχτή συζήτηση με θέμα ''Τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων-Δυνατότητες και προοπτικές στη Μεσσηνία''.
20.00 – Παρουσίαση: ’’Καινοτομία στον καταδυτικό τουρισμό-Τεχνητό καταδυτικό πάρκο-Δυνατότητες ανάπτυξης στον ναυταθλητικο τουρισμό’’. Ομιλητής Χάρης Βγενής.
20.30 – Αποτελέσματα  έρευνας για τον τουρισμό  ειδικών ενδιαφερόντων, που έγινε κατά τη διάρκεια του workshop της Alterna messinia 2016 στο ξενοδοχείο Horizon Blu στις 27/1/2016. Επιμέλεια-παρουσίαση: Nίκος Κουρής 
21.00 - Λήξη λειτουργίας Alterna messinia 2016 
22.00 - Closing party στο ''Encore funky bar'' με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ''Οινοδημιουργίες Νινιός''

Η Χρηστίνα Μελεξοπούλου, που συμμετέχει στην έκθεση ως εκπρόσωπος των ενοικιαζομένων δωματίων της Μικρής Μαντίνειας "Lida"  και ως εκπρόσωπος του Συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων