Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 20:45

Πριν φύγει ο Μορέας να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου

Φωτό αρχείου με πλημμυρισμένα χωράφια στον Άγιο Φλώρο κοντά στον αυτοκινητόδρομο Φωτό αρχείου με πλημμυρισμένα χωράφια στον Άγιο Φλώρο κοντά στον αυτοκινητόδρομο

ΣΤ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. 
Τα πολλά και σε μερικές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου, στα όρια του Δήμου Καλαμάτας, πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα, γιατί αν ο Μορέας τελειώσει το έργο πιθανότατα δεν θα αντιμετωπιστούν ποτέ. Αυτό τόνισε ότι πρέπει να γίνει, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Σταματόπουλος. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έκλεισε σήμερα ραντεβού στο υπουργείο Υποδομών για το μεγάλο αυτό θέμα, το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα…

Ο Στάθης Σταματόπουλος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα με τον αυτοκινητόδρομο, όπως η αλλαγή της ροής των υδάτων, ο αποκλεισμός της επικοινωνίας περιοχών, το πλημμύρισμα εκτάσεων με τα νερά της βροχής κ.ά Όπως υπογράμμισε, η αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών πρέπει να γίνει τώρα, γιατί μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρώσει ο Μορέας το έργο του αυτοκινητόδρομου και αν ο Μορέας διώξει μετά τα μηχανήματά του τότε ενδεχομένως η αποκατάσταση των προβλημάτων δεν θα γίνει ποτέ. Πρότεινε λοιπόν ο Στάθης Αναστασόπουλος την πραγματοποίηση σύσκεψης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, του υπουργείου Υποδομών και του Μορέα, ώστε να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα και να απαιτηθεί η αντιμετώπισή τους.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, συμφώνησε με την αναφορά του Στάθη Σταματόπουλο και σημείωσε ότι ήδη έχει ζητήσει συνάντηση για το θέμα αυτό με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Δέδε και τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου, Γιάννη Καρνέση.
Σήμερα, από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε σχετικά ότι κλείστηκε τελικά ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα. Ειδικότερα, στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνεται: «Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, ο Δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας που επιβλέπει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, Γιάννη Καρνέση, ενώ ενδεχομένως να συναντηθεί και με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Αντικείμενο της επίσκεψης του Π. Νίκα είναι η αποκατάσταση προβλημάτων από την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, με κυριότερα όσα αφορούν στη διαχείριση ομβρίων».
Στ.Μ.