Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 21:49

Εικασίες και αντιπαραθέσεις για τους λόγους της παραίτησης της Βίκυς Μαραγκοπούλου

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΡΙΣ 
Η παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζει να δίνει τροφή για εικασίες, αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες. Το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, σημειώθηκε άλλη μια αντιπαράθεση γύρω από την αποχώρηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου. Όλα άρχισαν όταν το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., Χρήστος Κορομηλάς, υποστήριξε ότι αν είχαν γίνει καλύτεροι χειρισμοί η Βίκυ Μαραγκοπούλου θα ήταν ακόμη στη θέση της…

Η τοποθέτηση του Χρήστου Κορομηλά, ο οποίος έχει επιλεγεί αναπληρωματικός διοικητικός σύμβουλος από τη δημοτική αρχή, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος είπε ότι η Βίκυ Μαραγκοπούλου παραιτήθηκε ξαφνικά, αφήνοντας έκπληκτο τόσο το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, όσον και τον ίδιο. Σημείωσε μάλιστα ότι βρίσκονταν σε συνεργασία και επικοινωνία μαζί της για το σχεδιασμό του νέου Φεστιβάλ Χορού όμως εκείνη «ξαφνικά έφυγε» και πρόσθεσε ότι υπήρξε έγγραφη παράκληση από το δήμαρχο προκειμένου να παραμείνει.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος, παρανέβη σε κάπως έντονο ύφος τονίζοντας ότι οι λόγοι της παραίτησης της Βίκυς Μαραγκοπούλου θα ξεκαθαριστούν εάν ο δήμαρχος δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που του είχε στείλει η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι και δική της επιθυμία να δημοσιοποιήσει ο δήμαρχος την επιστολή της.
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας τόνισαν τότε ότι την επιστολή πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα η ίδια η Βίκυ Μαραγκοπούλου, σχολιάζοντας ότι η πόλη και η δημοτική αρχή της έχουν απονείμει την ύψιστη τιμητική διάκριση, ανακηρύσσοντάς την ως επίτιμη δημότισσα Καλαμάτας.
Ο Χρήστος Κορομηλάς υποστήριξε ότι η Βίκυ Μαραγκοπούλου αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Πρόσθεσε δε ότι ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί επειδή μειώνονται τα έσοδα της Φάρις, λόγω της μείωσης των μαθητών στις καλλιτεχνικές σχολές. Επιπλέον ανέφερε ότι αν δεν γίνει κάτι ώστε να σταματήσει η μείωση του αριθμού των μαθητών τότε η Φάρις θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και οι σχολές της θα οδηγηθούν στο κλείσιμο!
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος απάντησε ότι αυτά που είπε ο Χρήστος Κορομηλάς, όσον αφορά την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού του Φεστιβάλ, αποτελούν εικασίες. Τόνισε ότι οι μαθητές της Φάρις έχουν μειωθεί όχι επειδή δεν κάνει κάτι σωστά η Φάρις αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης. Διαβεβαίωσε ότι οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει στη Φάρις, χαρακτήρισε κινδυνολογία τα περί κλεισίματος των καλλιτεχνικών της σχολείων, ενώ επανερχόμενος στο θέμα των οικονομικών του Φεστιβάλ Χορού τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από το Δήμο.
Στ.Μ.