Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 15:11

Σχόλιο του δημάρχου για τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας στην Κόκκινη Νύχτα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πικραμένος δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τους ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα το βράδυ του Σαββάτου, κατά την Κόκκινη Νύχτα. Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι υπέρ της τήρησης της νομοθεσίας, ταυτόχρονα όμως μίλησε για δύστυχους εμπόρους που περίμεναν μια νύχτα για να δουλέψουν αλλά επέπεσαν επάνω τους οι κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες…

Σημειώνεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία πριν από την Κόκκινη Νύχτα είχαν απευθυνθεί εργαζόμενοι ζητώντας ελέγχους, πραγματοποίησε ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα, κυρίως στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Σχετικά ο δήμαρχος σχολίασε σήμερα: «Να εκφράσω την πικρία μου για το γεγονός ότι εκείνο το βράδυ είδαμε για πρώτη ίσως φορά τόσο έντονη την παρουσία του κράτους. ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας. Επέπεσαν επί των καταστηματαρχών και των δύστυχων εμπόρων. Εκείνο το βράδυ! Ενώ συνήθως απουσιάζουν. Εγώ δεν είμαι κατά της ασφάλισης των εργαζομένων και κατά της τήρησης των νόμων. Όμως εκείνο το βράδυ που έπρεπε να βοηθήσει και η γιαγιά και η πεθερά ή και ο πεθερός, για να μπορέσει να επιβιώσει ο μικροεμποράκος, εκείνο το βράδυ όλος ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος προφανώς καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί αρνητικά αντανακλαστικά στον κόσμο, έπρεπε να έρθει στην πόλη της Καλαμάτας;».  
Κατά τα άλλα ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι η επιτυχία που σημείωσε η Κόκκινη Νύχτα οδηγεί στο να γίνει και αυτή θεσμός, όπως και η Λευκή Νύχτα στο τέλος του καλοκαιριού. Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να κουνάμε και τα χέρια μας και το κεφάλι μας, να μην τα περιμένουμε όλα από τον ουρανό, γιατί μπορεί να πέσει καμία αστραπή και να μας κάψει... Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν -και γίνεται εδώ στην Καλαμάτα- για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτές τις δύσκολες ώρες. Εγώ είμαι ευχαριστημένος έστω και αν γελάσει για λίγο ο κόσμος, να ξεχάσει τα προβλήματά του. Αυτό υπηρετεί ο θεσμός».
Στ.Μ.