Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 11:59

«Είμαι τραγικά μόνος» λέει ο Π. Νίκας και βάλλει κατά...

...ΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Νέες βολές κατά του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη και των δημάρχων της Πελοποννήσου, εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας. Επανέλαβε ότι οι δήμαρχοι μασούν τα λόγια τους για τα…

...ΔΗΜΑΡΧΩΝ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Νέες βολές κατά του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη και των δημάρχων της Πελοποννήσου, εξαπέλυσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας. Επανέλαβε ότι οι δήμαρχοι μασούν τα λόγια τους για τα…

…ασύμφορα σημεία του διαγωνισμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου να πάρουν κανένα εργάκι από τον Περιφερειάρχη, για τον οποίο υπαινίχθηκε ότι μοιράζει τα λεφτά του ΕΣΠΑ όπως τον εξυπηρετεί πολιτικά και όχι με αναπτυξιακά και αντικειμενικά κριτήρια. Ζήτησε την επανεξέταση του διαγωνισμού, με τη συμμετοχή και των δημάρχων.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι κανένας δήμαρχος δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με τα σκουπίδια και ιδίως δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το κόστος, το οποίο πάντως εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι τεράστιο για τους δημότες και ιδίως για τους κατοίκους των μη αστικών κέντρων θα είναι αφόρητο. Χαρακτηριστικά είπε ότι ο κάθε τόνος σκουπιδιών θα κοστίζει 65 ευρώ, συν το ΦΠΑ, συν τη μεταφορά, συν το ΦΠΑ της μεταφοράς, συν την ελάχιστη εγγυημένη ποιότητα και ποσότητα που πρέπει να έχουν τα σκουπίδια.
Ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ομόφωνα οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν εκφράσει τον προβληματισμό και τις ενστάσεις τους με αποφάσεις του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ωστόσο πρόσθεσε ότι κανένας, εκτός του ιδίου δεν υπερασπίζεται δημόσια αυτές τις αποφάσεις. «Είμαι τραγικά μόνος μου», είπε ο κ. Νίκας και σχολίασε, απαντώντας εμμέσως σε σχετικές δηλώσεις του περιφερειάρχη, κ. Τατούλη, ότι θεωρητικά οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι δήμαρχοι ελέγχονται από εκείνους που έχουν τα χρήματα και τα μοιράζουν κατά το δοκούν.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε από την πλευρά του ότι την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση την έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, μεταξύ η Περιφέρεια και οι δήμαρχοι. Σχολίασε ότι κάποια από όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος μπορεί να είναι σωστά, πρόσθεσε όμως ότι τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας όσο και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχουν την ίδια πολιτική ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, την εκχώρησή τους δηλαδή στους ιδιώτες και τους μεγάλους ομίλους. Είπε επίσης ότι ο Παναγιώτης Νίκας στήριξε προεκλογικά τον Πέτρο Τατούλη και ότι και τους δύο τους στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.
Ο σύμβουλος του «Ανοιχτού Δήμου», Σταμάτης Μπεχράκης, αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μπορούσε να δώσει λύσεις όταν είχε την ευθύνη, οι οποίες θα ήταν υπέρ του περιβάλλοντος και θα είχαν μικρό κόστος. Τώρα πάντως τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με υπέρογκα κόστη.
Στ.Μ.