Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 17:14

Ξανά στα κορυφαία της Ευρώπης το βιοδυναμικό ελαιόλαδο του Καλαματιανού "Επίκουρου"

Ο Μιχάλης Μαγγουρίλος, εκ των δημιουργών του "Επίκουρου", με ένα από τα δύο βραβεία που κέρδισαν τα βιολογικά ελαιόλαδα της εταιρίας στη μεγάλη διεθνή έκθεση της Νυρεμβέργης Ο Μιχάλης Μαγγουρίλος, εκ των δημιουργών του "Επίκουρου", με ένα από τα δύο βραβεία που κέρδισαν τα βιολογικά ελαιόλαδα της εταιρίας στη μεγάλη διεθνή έκθεση της Νυρεμβέργης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «BIOFACH» 
Στα τρία κορυφαία βιολογικά ελαιόλαδα της Ευρώπης βρέθηκε, επάξια, για πολλοστή φορά μάλιστα, το «Demeter extra virgin olive oil from Biodynamic farming of Epikouros», το ελαιόλαδο βιοδυναμικής γεωργίας της εταιρίας «Επίκουρος», η οποία έχει τις εγκαταστάσεις της στην Καλαμάτα. Η νέα μεγάλη διάκριση έγινε στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών προϊόντων της Νυρεμβέργης Γερμανίας, Biofach 2017, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις για τα βιολογικά προϊόντα στον κόσμο. Διάκριση πέτυχε και το ελαιόλαδο της εταιρίας του Φρίντριχ Μπλάουελ, από τη Δυτική Μάνη…

Σημειώνεται ότι φέτος στο συνέδριο, την έκθεση και το διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκαν στη Νυρεμβέργη τον Φεβρουάριο, ο συνολικός αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ξεπέρασε τους 51.000 ενώ οι εκθέτες επίσης ξεπέρασαν του 2.700!
Το ελαιόλαδο του «Επίκουρου», που παράγεται από 140 καλλιεργητές-συνεργάτες της εταιρίας, κατέκτησε την 3η θέση στο διαγωνισμό (Demeter extra virgin olive oil from Biodynamic farming of Epikouros) και την 9η (Extra virgin olive oil EPIKOUROS Kalamata).
Το επόμενο ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο κατέκτησε την 11η θέση (της Κρητικής εταιρίας Μποτζάκης, «Η γη της Αριάδνης»). Στην 15η θέση βρέθηκε το «ManiBläuelGreekOliveoilextravirgin» της εταιρίας του Φρίντριχ Μπλάουελ. Την 22η θέση κατέκτησε λάδι της εταιρίας «Μινέρβα» και την 25 θέση λάδι από τη Μεσσαρά της Κρήτης.
Σημειώνεται ότι η βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων γίνεται από επισκέπτες της έκθεσης και φυσικά από διακεκριμένους εξειδικευμένους γευσιγνώστες.
Τέλος σημειώνεται ότι είναι η πολλοστή διάκριση που πετυχαίνει η εταιρία «Επίκουρος», η οποία έχει σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγική δραστηριότητα στα βιολογικά προϊόντα.
Στ.Μ.