Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 20:15

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την έναρξη, την Παρασκευή το απόγευμα, του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του «EliteCityResort». Χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, που είναι ο κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ,  Μιχάλης Αντωνόπουλος, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο δήμαρχο Καλαμάτας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προσφέροντάς τους μαζί με την πρόσκληση και ένα κλαδάκι ελιάς μαζί με ένα μπουκάλι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει συνέδριο με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία, διαγωνισμό γευσιγνωσίας με όρους των κορυφαίων διεθνών διαγωνισμών, έκθεση προϊόντων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ελαιοκομίας, σεμινάρια…

image001.pngΌπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, ο αριθμός των εκθετών είναι 35 εκ των οποίων ο ένας από την Ιταλία. Ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς που συμμετέχουν με περίπτερο στο Φεστιβάλ είναι:
-        Η GEA Westfalia Separator Hellas S.A. μεγάλος χορηγός και εκθέτης. Θυγατρική της Γερμανικής εταιρείας GEA A.G, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξοπλισμού ελαιοτριβείων που δίνει κάθε χρόνο το παρόν στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας ότι νεότερο στην τεχνολογία της έκθλιψης και του διαχωρισμού του ελαιολάδου. Mε εμπειρία 120 και πλέον ετών η GEA στοχεύει διαρκώς στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με τα καλύτερα χαρακτηριστικά, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας, συντήρησης και κατανάλωσης ενέργειας. 
-        Η Εθνική Τράπεζα χορηγός και εκθέτης. Με τη συμμετοχή της έχει ως στόχο την προσέγγιση αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και των συνεργασιών της με  φορείς του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και επιβεβαιώνει τη στρατηγική της στήριξη προς τον αγροτικό κλάδο, προσφέροντας λύσεις και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Έλληνα αγρότη. Στο εκθεσιακό περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει σε αγρότες και εμπόρους αγροτικών προϊόντων, με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, παρέχοντας το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης. Η Τράπεζα αναπτύσσει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Συμβολαιακής Γεωργίας, που διευκολύνει τη σταθερότητα του αγροτικού παραγωγικού - συναλλακτικού κυκλώματος, αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών και εξωστρέφειας και συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ για την έκδοση της «Κάρτας του Αγρότη».
-        Η MERCACEI εκδοτικός οργανισμός με βάση την Ισπανία. Από το 1994 ο εκδοτικός όμιλος Mercacei-Edimarket Editores ειδικεύεται στην παραγωγή επαγγελματικών εκδόσεων για το ελαιόλαδο, τις επιτραπέζιες ελιές και όλους τους τομείς ελιάς. Απαρτίζεται από μια ισχυρή ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων ενώ διαθέτει συνεργασίες με κορυφαίους εμπειρογνώμονες και συνεργάτες, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο ανταποκριτών σε όλες τις περιοχές παραγωγής της Ισπανίας της Ιταλίας και τη Νότια Αμερική, καθώς και συνεργάτες σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και την Αυστραλία.
Οι εκθέτες του 3ου Πανελλήνιου φεστιβάλ ελαιόλαδου & ελιάς είναι:
Εκθέτης     Δραστηριότητα
CHEMITECH    ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ
EM HELLAS      ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΔΑΦΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ
GEA WESTFALIA     ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
GIFT N DESIGN         ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
MERCACEI       ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
OLIOTECH        ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
SPACESONIC   ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ
UNITY ΕΠΕ       ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
VIS OLIVAE IKE       ΣΑΠΟΥΝΙΑ
Α. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.Ε         ΦΥΤΩΡΙΑ
Α.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
ΑΝΕΛΙΞΗ           ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΕΦΟΔΙΑ
ΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
Γ. ΔΙΚΑΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.      ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – NATURAM   ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΔΙΑΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – DELTOLIVA   ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΩΝ
ΔΡΟΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΓΙΑΝΝΟΛΙΧΟΥΔΙΕΣ          ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ   ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ        ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΟΥΒΕΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.         ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΚΡΗΜΝΙΑΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ LIVA        ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ         ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ      ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΒΕΕ        ΠΥΡΗΝΕΛΟΥΡΓΕΙΟ
ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ SOLARWAY      ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΑΡΕΛΛΑΣ       ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗΡΙΚΑ, ΧΡΩΜAΤΑ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ        ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΕΠΟΠ        ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΑ
ΧΑΡΛΑΣ Α.Ε.   ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΧΑΡΜΠΗΣ ΑΒΕΕ      ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ      ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ