Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 00:29

Πρόταση για την άρδευση του κάμπου των Αρφαρών

Πρόταση για την άρδευση του κάμπου των Αρφαρών

Του Γιάννη Αργυράκη*
1)      Με αφορμή τον κίνδυνο, η φετινή ανομβρία με τις καταστροφικές συνέπειες στην ελαιοπαραγωγή, να μας επισκέπτεται πιο συχνά και τα επόμενα χρόνια.
2)      Με βάση το γεγονός ότι οι αρδευτικές γεωτρήσεις του ΓΟΕΒ για διαφόρους λόγους και κυρίως οικονομικούς δεν λειτουργούν.
3)      Επειδή η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια και το λάδι η κυριότερη πηγή εισοδήματος για την Μεσσηνία…

Μήπως στη δεξαμενή που βρίσκεται στις στροφές του Αγρίλου και υδροδοτείται από την πλούσια σε νερό γεώτρηση του Πηδήματος, πρέπει η υπάρχουσα σύνδεση να επεκταθεί με ένα δίκτυο άρδευσης, με λάστιχα μόνον για λόγους οικονομίας νερού, και να καλύπτει όλον τον κάμπο της περιοχής του τέως Δήμου Αρφαρών;

Η Δημοτική Αρχή με την τεχνική της υπηρεσία, ας εξετάσει σοβαρά αυτή την παρέμβαση. Η υποδομή υπάρχει και το κόστος δεν πρέπει να είναι απαγορευτικό. Χώρια που θα είναι ανταποδοτική υπηρεσία για το Δήμο και με μεγάλο όφελος στον ελαιοπαραγωγό και την τοπική οικονομία.

Γνωρίζοντας δε και το ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής, πιστεύω ότι στα πλαίσια της συνεργασίας τους, α΄ και β΄ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμβάλλει και αυτή αν χρειαστεί, μιας και πρόκειται για ένα θέμα αγροτικής οικονομίας και των υποδομών της, που ξεπερνά τα όρια ενός Δήμου και αφορά όλη τη Μεσσηνία.

*Πρόεδρος Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ
πρώην Δήμαρχος Αρφαρών
πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας