Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 21:57

Ο Τσώνης έφερε στη Μεσσήνη τον διοικητή του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε σύκα-ελιές

Ο Τσώνης έφερε στη Μεσσήνη τον διοικητή του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε σύκα-ελιές

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ
Τουλάχιστον ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης και οι συνεργάτες του, απέδειξαν ότι ασχολήθηκαν με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί του Δήμου, οι οποίοι είδαν τις συκιές να έχουν εξαιρετικά μειωμένη παραγωγή και βλέπουν το ίδιο να συμβαίνει και σε ελιές σε ορισμένες περιοχές. Μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής επισκέφθηκε το πρωί το Δημαρχείο της Μεσσήνης ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, ο οποίος, σε σύσκεψη που έγινε, ενημερώθηκε διεξοδικά για τις μεγάλες ζημιές στην παραγωγή…

Πάντως ο διοικητής του ΕΛΓΑ απέφυγε να υποσχεθεί ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες, δεσμεύτηκε όμως ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που του τέθηκαν.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Μεσσήνης μετά τη σύσκεψη σημειώνονται τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο μας μεταξύ του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Γεώργιου Τσώνη και του Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλο Ηλία, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Μεσσηνίας κ. Μανώλη Ηλιόπουλο και τη γεωπόνο του ΕΛΓΑ κα. Έφη Θεοδωρακοπούλου. Από το Δήμο Μεσσήνης παρευρέθησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κοτταρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η γεωπόνος του δήμου κα. Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Επίσης στη σύσκεψη παραβρέθηκαν: ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Κυριακόπουλος Ιωάννης με το γεωπόνο της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Αθανασόπουλο Θανάση, ο κ. Παναγιώτης Αλευράς Διευθυντής του ΚΕΠΥΕΛ, ο Πρόεδρος της Συκικής κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης με το Διευθυντή της Συκικής κ. Γιώργο Αγγελόπουλο καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας κ. Κατσούλης Κωνσταντίνος.

Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών από τη μείωση που υπέστησαν στην παραγωγή τους λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικράτησαν κυρίως στα σύκα αλλά και στην ελαιοπαραγωγή σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλαζόπτωση. Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών από τις περσινές πλημμύρες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας και της ανομβρίας ως αποτέλεσμα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα».