Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 11:57

Συλλογικό σήμα καταχώρησε ο ΣΥΜΕΠΟΠ, καλεί σε συζήτηση για την ετικέτα του ελαιολάδου

Συλλογικό σήμα καταχώρησε ο ΣΥΜΕΠΟΠ, καλεί σε συζήτηση για την ετικέτα του ελαιολάδου

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 
Σημειώνοντας ότι η ετικέτα αποτελεί το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του ελαιολάδου, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) διοργανώνει για την Πέμπτη το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Επιμελητηρίου στην Καλαμάτα, συνάντηση εργασίας με θέμα “Η επισήμανση του ελαιόλαδου “KΑΛAMATA” ΠΟΠ και μη ΠΟΠ”. Ο Σύλλογος καταχώρησε πρόσφατα συλλογικό σήμα για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα περιλαίμιο που θα μπορούν να περάσουν στα μπουκάλια τους τυποποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής για το οποίο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση στην εκδήλωση της Πέμπτης...

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος στην πρόσκλησή του, “με την πρόσφατη καταχώρηση του συλλογικού σήματος ο ΣΥΜΕΠΟΠ επιδιώκει την προώθηση του προϊόντος  ΠΟΠ «Καλαμάτα» και μέσω του σημαντικού αυτού εργαλείου μάρκετιν. Το συλλογικό σήμα όμως επιβάλλει τον εναρμονισμό στον στόχο αυτό και της ετικέτας επισήμανσης του ελαιόλαδου. Ετικέτα η οποία, ρυθμισμένη από τον νόμο, αποτελεί το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητάς του προσφερόμενου προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Με στόχο την ανάπτυξη ενός ευρύ διαλόγου και εμβάθυνσης γύρω από το θέμα της ετικέτας κοινό σε όλο το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο ΠΟΠ ή μη ο ΣΥΜΕΠΟΠ οργανώνει την πιο κάτω συνάντηση εργασίας με τον τίτλο: “Η επισήμανση του ελαιόλαδου “KΑΛAMATA” ΠΟΠ και μη ΠΟΠ” (Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρα 18 30’Αίθουσα Επιμελητηρίου) με το εξής πρόγραμμα:

Ώρα:  18 30’ Εγγραφή των προσερχομένων.

18 50’ Χαιρετισμός στους συμμετέχοντας

19 00’ Θανάσης Μαυρούλης, πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ: «Η σωστή σύνταξη καθιστά την ετικέτα το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του ελαιόλαδου. Το συλλογικό σήμα της ΠΟΠ “KAΛAMATA”»

19 20’ Κωνσταντίνος Λέλης ΕΛΓΟ (AGROCERT), Γενική Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας: «Η επισήμανση ελαιολάδου ΠΟΠ “KAΛAMATA”.

19 40’ Συζήτηση μέχρι εξάντλησης των θεμάτων.

Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας παραγωγής ελαιόλαδου και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις συσκευασίας και/ή εμπορίας του ελαιόλαδου ΠΟΠ όπως και του συμβατικού. Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση και η εμβάθυνση των προβλημάτων γύρω από την ορθή σύνταξη της ετικέτας στα πλαίσια μιας κουλτούρας πληροφόρησης του καταναλωτή βασισμένη στην διαφάνεια, στην σοβαρότητα και την αξιοπιστία του μηνύματος για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης του”.