Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:06

Παράταση μέχρι τις 15 Ιούνη για τις αιτήσεις των αγροτικών επιδοτήσεων

Παράταση μέχρι τις 15 Ιούνη για τις αιτήσεις των αγροτικών επιδοτήσεων

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ 
Την παράταση μέχρι τις 15 Ιούνη, αντί για τις 15 Μάη, της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα υποστήριξε το αίτημα για την παράσταση. Τονίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ζητήματα με τις αιτήσεις, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με το χαρακτηρισμό εκτάσεων στους Δασικούς Χάρτες της χώρας…

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, “προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης για το έτος 2018, υποστήριξε στην Ε. Ένωση την παράταση της τελικής ημερομηνίας υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έως την 15η Ιουνίου 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, ψηφίστηκε ομόφωνα Εκτελεστικός Κανονισμός από την αρμόδια επιτροπή  της Ε. Επιτροπής, στις 26 Απριλίου, με τον οποίο παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ έως την 15η Ιουνίου, αντί της 15ης Μαΐου.

Μετά τη δημοσίευση του Κανονισμού στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, το Υπουργείο θα προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις των εθνικών αποφάσεων”.