Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 15:19

Πρόταση αναστολής καταβολής εισφορών-οφειλών για τους πληγέντες από τον κυκλώνα αγρότες

Πρόταση αναστολής καταβολής εισφορών-οφειλών για τους πληγέντες από τον κυκλώνα αγρότες

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
Να ανασταλεί η καταβολή των εισφορών και των βεβαιωμένων οφειλών για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τον κυκλώνα, προτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Επίσης με επιστολή του στον πρόεδρο ΕΛΓΑ ζήτησε να γίνει η εκτίμηση των ζημιών όσο γίνεται πιο γρήγορα για να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες, δεδομένου ότι είναι η πολλοστή φορά που βλέπουν την παραγωγή τους ή ένα ποσοστό της να χάνεται…

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, “την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή της Πελοποννήσου, ούτως ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς το συντομότερο δυνατό, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επείγουσα επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το σύνολο σχεδόν της Πελοποννήσου προξένησαν τεράστιες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές, οι οποίες μάλιστα έχουν κατ’ επανάληψη πληγεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Με επιστολή του και στον Υπουργό Οικονομικών ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ακόμη ότι, μετά τις επανειλημμένες φυσικές καταστροφές, οι αγρότες της Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο οικονομικής βιωσιμότητας και συνεπώς θα πρέπει τόσο ο ΕΛΓΑ, όσο και το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα αναστολής καταβολής εισφορών και βεβαιωμένων οφειλών των αγροτών αυτών”.