Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 09:17

Ανταπόκριση του υπουργού Αραχωβίτη, τηλεφώνημα στον περιφερειάρχη για τις εξισωτικές ενισχύσεις

Ανταπόκριση του υπουργού Αραχωβίτη, τηλεφώνημα στον περιφερειάρχη για τις εξισωτικές ενισχύσεις

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Θα διορθωθεί το σχέδιο υπουργικής απόφασης, το οποίο απέκλειε περιοχές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου από τις εξισωτικές αποζημιώσεις, πιθανόν και από άλλες ενισχύσεις κατά συνέπεια. Αυτό ανέφερε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, στον οποίο απεστάλη αναλυτικό κείμενο με τις σοβαρές συνέπειες στην αγροτική οικονομία από την εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου υπουργικής απόφασης…

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ανακοίνωσή της με τίτλο “άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρου Αραχωβίτη στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την εξισωτική αποζημίωση. Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σε συνέχεια της επιστολής του Περιφερειάρχη, ο Υπουργός συμφώνησε να ενσωματωθούν στο σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης οι αποκλειόμενες περιοχές, οι οποίες δεν είχαν εξεταστεί από τη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε άμεσα να αποσταλούν με ευθύνη των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας τεκμηριωμένα στοιχεία για την ενσωμάτωση και των περιοχών αυτών”.