Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2019 19:21

Τη Δευτέρα οι αγρότες στην Καλαμάτα με αιτήματα και για την ελαιοπαραγωγή

Τη Δευτέρα οι αγρότες στην Καλαμάτα με αιτήματα και για την ελαιοπαραγωγή

ΑΠΟ ΠΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Με αιτήματα που “καίνε” το σύνολο του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, ορισμένα από τα οποία είναι εξαιρετικά επίκαιρα καθώς αφορούν την καταστροφή που έχουν υποστεί ελαιοπαραγωγοί, μπαίνουν τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στην Καλαμάτα οι αγρότες, σε μια κινητοποίηση που έχουν οργανώνει οι Επιτροπές Αγώνα Πυλίας και Μεσσήνης με τους αγροτικούς Συλλόγους Χανδρινού και Περιφέρειας, καθώς και της Μεσσήνης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αγρότες που θα ξεκινήσουν από την Πυλία και θα συναντηθούν στο δρόμο με συναδέλφους τους στο Ριζόμυλο και στη Μεσσήνη, θα φτάνουν στο Διοικητήριο της Καλαμάτας περίπου στις 11 το πρωί...

Τα βασικά αιτήματα είναι:

-Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών του.

-Nα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στο 100% της ζημιάς από τον δάκο, ζημιά για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά το Υπουργείο.

-Να παρέμβει το κράτος με κατώτερη εγγυημένη τιμή για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια και ο εκβιασμός των εμποροβιομηχάνων με τα οξέα.

-Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

-Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, ΟΣΔΕ των ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ.

-Μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.