Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 13:59

Πορεία αγροτών αύριο στην Καλαμάτα - “Φτάνει πια ο εμπαιγμός, καταστρεφόμαστε”

Πορεία αγροτών αύριο στην Καλαμάτα - “Φτάνει πια ο εμπαιγμός, καταστρεφόμαστε”

Συνέλευση στη Μεσσήνη έκαναν σήμερα οι αγρότες. Ακολούθησε κινητοποίηση στην πόλη, ενώ αύριο, Τρίτη, έχουν διοργανώσει πορεία στην Καλαμάτα. Φωνάζουν “φτάνει πια ο εμπαιγμός, καταστρεφόμαστε”. Αγωνιούν για τη ζημιά στο λάδι από τον καύσωνα. Θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών. Επίσης, σε δεινή κατάσταση έχουν βρεθεί οι πατατοπαργωγοί και οι κτηνοτρόφοι…

Ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης μετά τη σημερινή συνέλευση ανακοίνωσε σχετικά: “Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 1-6-2020, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση στους δρόμους της Μεσσήνης.

  •           Αποφασίστηκε  η συνέχεια των κινητοποιήσεων μας. Πρώτο ραντεβού την Τρίτη 2 Ιούνη για πορεία στην πόλη της Καλαμάτας
  •           Αποφασίσαμε ότι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα που αφορά στην κυριολεξία την επιβίωσή μας.

Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουμε το εισόδημα μας.  Η φετινή καταστροφή στην ελιά λόγο καύσωνα είναι  ταφόπλακα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά με χαμένο εισόδημα.

Ενώ ταυτόχρονα όλοι οι αγρότες - κτηνοτρόφοι πουλάμε τα προϊόντα μας κάτω από το κόστος παραγωγής. Η κατάσταση με τις πατάτες, γάλα, κρέας κτλ είναι χαρακτηριστική

Την ίδια στιγμή το κόστος εκτοξεύεται, η φοροληστεία μας συνεχίζεται, ενώ ο λαός ακριβοπληρώνει τα δικά μας προϊόντα (που τα δίνουμε σχεδόν τζάμπα)

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός  - οι αγρότες καταστρεφόμαστε.

Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση.

Να εξασφαλιστεί σε όλους τους αγρότες το χαμένο εισόδημα.

Την στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει δισ σε βιομηχάνους, ξενοδόχους κτλ, απαιτούμε μέτρα στήριξης - αποζημίωση για το χαμένο μας εισόδημα. Ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε φέτος τις οικογένειές μας και να ξανακαλλιεργήσουμε το χρόνου. Εδώ και τώρα:

  •   Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις
  •   Αποζημίωση στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο. Η δικαιολογία του ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι γελοία. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δις στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να μας αποζημιώσει. Έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
  •   Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  •   Να υπάρξει  κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
  •   Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”.