Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 09:01

Δέδες-Πετράκος για Νίκα-Τατούλη: Μπλοκάρουν τη συζήτηση για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

Δέδες-Πετράκος για Νίκα-Τατούλη: Μπλοκάρουν τη συζήτηση για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών

Τεχνητή καθυστέρηση “παίζουν” ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, για να αποτρέψουν τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών καθώς και των παραγωγών κερασιού και βύσσινου, που έχουν υποστεί ζημιές από τον καύσωνα του Μάη. Αυτό υποστηρίζουν σε κοινή τους δήλωση ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο” Γιώργος Δέδες και ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου “Θανάσης Πετράκος”...

Ειδικότερα η δήλωσή τους έχει ως εξής: “Την ώρα που οι ελαιοπαραγωγοί αλλά και οι παραγωγοί κερασιού και βύσσινου αγωνιούν αν θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για την καταστροφή που υπέστησαν από τον υπερβολικό καύσωνα και ζητούν το Περιφερειακό Συμβούλιο να διεκδικήσει ενεργά και αποφασιστικά την αποζημίωσή τους, ο κ. Νίκας και ο κ. Τατούλης για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση αρνήθηκαν να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. 

Οι παρατάξεις Δέδε και Πετράκου έθεσαν το θέμα και στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με δεδομένο ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση  το όργανο είχε αποφασίσει θετικά για τη συζήτηση. Δυστυχώς όμως οι κ. Νίκας και Τατούλης   παρέπεμψαν πάλι το θέμα για το επόμενο Συμβούλιο (ή μήπως στις καλένδες;).

Οι ελαιοπαραγωγοί όμως δεν μπορούν να περιμένουν και απαιτούν να αφήσουν την τεχνητή καθυστέρηση οι κ. Νίκας και Τατούλης και να φέρουν το θέμα προς συζήτηση άμεσα και κυρίως να αποδεχτούν τις προτάσεις μας, να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες διεκδίκησης ώστε  να αποζημιωθούν”.