Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 21:38

Σταδιακά από την Τετάρτη το απόγευμα η προκαταβολή της επιδότησης

Σταδιακά από την Τετάρτη το απόγευμα η προκαταβολή της επιδότησης

Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι από αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα, ξεκινά σταδιακά η χορήγηση της προκαταβολής της επιδότησης στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα. Το ποσό που θα δοθεί ανέρχεται, συνολικά, σε 696,6 εκατ. ευρώ και οι δικαιούχοι σε 540.000 παραγωγούς…

Ειδικότερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκαν τα εξής: “Από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου ξεκινά σταδιακά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης.

Παράλληλα, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει την προσήλωση του Υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού”.