Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 09:16

Αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο: Να επιτρέπεται η μετακίνηση για λιομάζωμα πιο πολλών ατόμων σε ένα αυτοκίνητο

Αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο: Να επιτρέπεται η μετακίνηση για λιομάζωμα πιο πολλών ατόμων σε ένα αυτοκίνητο

Έντονος προβληματισμός κατά του περιορισμού μετακινήσεων περισσότερων από δύο ενήλικων ατόμων σε ένα αυτοκίνητο, λόγω της πανδημίας, υπήρξε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Το θέμα έβαλε πρώτος ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, που υπογράμμισε ότι αυτός ο περιορισμός δημιουργεί πρόβλημα στη διαδικασία της ελαιοσυγκομιδής, ενώ, όπως τόνισε, η περιοχή μας έχει ανταποκριθεί στην εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού με θετικά αποτελέσματα…

Την πρόταση του Μιχάλη Αντωνόπουλου υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, ενώ και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φάβας, έκαναν λόγο για πρόβλημα στην προώθηση της ελαιοσυγκομιδής, είπαν ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία, προσθέτοντας ωστόσο ότι εκείνο που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Έτσι λοιπόν η πρόταση του Μιχάλη Αντωνόπουλου, για την υποβολή πρότασης προς την Περιφέρεια, ώστε εκείνη να την προωθήσει στις αρμόδιες αρχές και να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης περισσότερων από δύο ατόμων σε ένα αυτοκίνητο, δεν μπήκε σε ψηφοφορία. 

Επίσης ο Βασίλης Κοσμόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό οι εργάτες στο λιομάζωμα με σκοπό τον περιορισμό της πιθανής διασποράς. Ο κ. Κοσμόπουλος είπε ότι σε άλλους Δήμους γίνονται τεστ σε εργάτες για το λιομάζωμα, δεν έχει όμως πληροφόρηση αν γίνονται και στο Δήμο Καλαμάτας. 

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας απάντησαν ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε 1.500 γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό, τα οποία ο αντιδήμαρχος είπε ότι είναι και για τους εργάτες στην ελαιοσυγκομιδή. Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί και διαθέσει στο Κέντρο Υγείας γρήγορα τεστ για τους εργάτες γης. 

Στ.Μ.