Την πρόταση του Μιχάλη Αντωνόπουλου υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, ενώ και ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φάβας, έκαναν λόγο για πρόβλημα στην προώθηση της ελαιοσυγκομιδής, είπαν ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία, προσθέτοντας ωστόσο ότι εκείνο που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.
Έτσι λοιπόν η πρόταση του Μιχάλη Αντωνόπουλου, για την υποβολή πρότασης προς την Περιφέρεια, ώστε εκείνη να την προωθήσει στις αρμόδιες αρχές και να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης περισσότερων από δύο ατόμων σε ένα αυτοκίνητο, δεν μπήκε σε ψηφοφορία.
Επίσης ο Βασίλης Κοσμόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας προκειμένου να ελεγχθούν για κορονοϊό οι εργάτες στο λιομάζωμα με σκοπό τον περιορισμό της πιθανής διασποράς. Ο κ. Κοσμόπουλος είπε ότι σε άλλους Δήμους γίνονται τεστ σε εργάτες για το λιομάζωμα, δεν έχει όμως πληροφόρηση αν γίνονται και στο Δήμο Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας απάντησαν ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε 1.500 γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό, τα οποία ο αντιδήμαρχος είπε ότι είναι και για τους εργάτες στην ελαιοσυγκομιδή. Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί και διαθέσει στο Κέντρο Υγείας γρήγορα τεστ για τους εργάτες γης.
Στ.Μ.