Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 13:23

Έφτασαν τις 127.000 οι αιτήσεις για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών λόγω της πανδημίας

Έφτασαν τις 127.000 οι αιτήσεις για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών λόγω της πανδημίας

Άγγιξαν τις 127.000, για την ακρίβεια είναι 126.919, οι αιτήσεις για τη χορήγηση της ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών, που πλήττονται από την πανδημία. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι πρώτη φορά έτρεξε τόσο γρήγορα μια τόσο σημαντική διαδικασία, ενώ το υπουργείο σημειώνει ότι η ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα ενίσχυσης θα γίνει το συντομότερο δυνατό…

Ειδικότερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε: “Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον στην πρόσκληση του ΠΑΑ για έκτακτη στήριξη με 126 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς. Εξαιρετικά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 €.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε σχετικά:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας»”.