Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 18:32

Κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση για την ανεπαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας

Κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση για την ανεπαρκή χρηματοδότηση του προγράμματος δακοκτονίας

Με κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Χαρίτσης ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, ώστε και επαρκείς ψεκασμοί να γίνουν και το αναγκαίο προσωπικό να προσληφθεί. Στην αναφορά του Αλέξη Χαρίτση περιλαμβάνεται η ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Χαρίτση επισημαίνονται τα εξής:  “Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που αφορά την χρηματοδότηση της φετινής δακοκτονίας.

Με πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,  εκτιμά ότι η κατανομή της φετινής χρηματοδότησης ύψους 4.285.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την δακοκτονία 2021 δεν επαρκεί, ώστε να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες τις Π.Ε., όπως επίσης είναι αδύνατον να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τέλη Μαΐου έως αρχές Ιουνίου, ώστε να γίνει έγκαιρα ο πρώτος ψεκασμός το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Μεταξύ άλλων δε το Π.Σ. Πελοποννήσου ζητά την αύξηση του αριθμού των γεωπόνων δακοκτονίας, ώστε να φτάσει στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Χαρίτσης ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα, ώστε να προστατευθεί το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και η ποιότητα του ελαιόλαδου των παραγωγών της Πελοποννήσου”.