Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 20:42

Ο Μενέλαος Γερονικολός στους πληγέντες από το χαλάζι παραγωγούς της Τριφυλίας

Ο Μενέλαος Γερονικολός στους πληγέντες από το χαλάζι παραγωγούς της Τριφυλίας

Την περιοχή της Τριφυλίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, όπου συνάντησε παραγωγούς οι οποίοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειές τους από τη χαλαζόπτωση. Ο Μενέλαος Γερονικολός ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει σχετικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για να προβεί σε ενέργειες που θα ωθήσουν την κυβέρνηση να στηρίξει τους πληγέντες, ενώ σημείωσε ακόμη ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες στον αγροτικό κόσμο και την αγροτική οικονομία…

Ο Μενέλαος Γερονικολός σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: “Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τους αγρότες του Νοµού µας, οι οποίοι µέσα σε λίγες στιγµές έχασαν τους κόπους µια ολόκληρης χρονιάς. Αυτές τις ώρες δεν αρκεί να είµαστε κλεισµένοι στα γραφεία µας και από τη βολή της καρέκλας µας να περιφέρουµε στα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης το δήθεν ενδιαφέρον µας για τους αγρότες του τόπου µας.

Αυτές τις στιγµές είναι επιβεβληµένο να περπατήσουµε στη γη και στις περιουσίες των αγροτών µας, να λασπώσουµε τα παπούτσια µας µαζί τους, για να αντιληφθούµε το µέγεθος της καταστροφής. Να κατανοήσουµε τις αγωνίες τους.

Σήµερα είναι ηµέρα ευθύνης. Δεν είναι η στιγµή για παλαιοκοµµατικά παιχνίδια, ούτε η ώρα για επικοινωνιακή πολιτική.

Σήµερα βρέθηκα στον ευλογηµένο τόπο της Τριφυλίας, άκουσα τους αγρότες, κατανόησα τις αγωνίες τους, είδα την απόγνωσή τους. 

Με όλες µου τις δυνάµεις στηρίζω τις διεκδικήσεις τους και καλώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την ηγεσία του ΕΛΓΑ, τους βουλευτές του Νοµού µας, την αυτοδιοίκηση, πέρα και πάνω από κόµµατα να πράξουν τα δέοντα, ο καθένας από την πλευρά του και µε όσες δυνάµεις διαθέτει, προκειµένου άµεσα να αποζηµιωθούν οι αγρότες µας. Από την πλευρά µου, ενηµέρωσα τους αγρότες της Τριφυλίας, ότι, ήδη, για το ζήτηµα που έχει ανακύψει έχω ενηµερώσει τον βουλευτή του Κινήµατος Αλλαγής και υπεύθυνο για τα αγροτικά ζητήµατα, Απόστολο Πάνα, προκειµένου η Κοινοβουλευτική Οµάδα του Κινήµατος να αναλάβει πρωτοβουλίες µε στόχο να τεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προ των ευθυνών της.

Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Το επόµενο χρονικό διάστηµα θα πρέπει να ανοίξει συνολικά το ζήτηµα του ΕΛΓΑ, ένα ζήτηµα που καίει τον αγροτικό κόσµο του τόπου µας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε οι αγρότες µας να µην είναι έρµαια της κλιµατικής αλλαγής και της κακοκαιρίας, θα αναλάβω µια σειρά από πρωτοβουλίες και σε τοπικό, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, προκειµένου να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος, στον οποίο θα ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις, κυρίως, των αγροτών µας.

Ήρθε η ώρα να δηµιουργήσουµε έναν αξιόπιστο Οργανισµό, ο οποίος θα διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό, θα προχωρά γρήγορα στην καταγραφή των ζηµιών και ακόµα πιο γρήγορα στην καταβολή των αποζηµιώσεων.

Έχει φτάσει η ώρα που δεν θα χρειάζεται, για να πράξει ο ΕΛΓΑ τα αυτονόητα, όπως η καταγραφή των ζηµιών, να τηλεφωνούν στον Πρόεδρό του πρώην Πρωθυπουργοί και βουλευτές. Αυτές είναι πρακτικές άλλων δεκαετιών και γυρίζουν τη Χώρα πίσω”.

Κατά την επίσκεψή του στην Τριφυλία ο κ. Γερονικολός, µεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί µε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαραθούπολης, Κώστα Παντελή, µε τον οποίο συζήτησαν το ζήτηµα των πρόσφατων ζηµιών στις αγροτικές καλλιέργειες.