Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 09:41

Σύσκεψη για την τιμή της σταφίδας στο Χανδρινού - Οργή και αγανάκτηση

Σύσκεψη για την τιμή της σταφίδας στο Χανδρινού - Οργή και αγανάκτηση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 
Κινητοποιήσεις, σε συνεννόηση με σταφιδοπαραγωγούς άλλων περιοχών, αποφάσισαν να προετοιμάσουν οι αγρότες και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων σε σύσκεψη που είχαν στο Χανδρινού, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας. Ο Σύλλογος μιλάει για οργή και αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών και ζητά κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας…

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σε ανακοίνωσή του σημειώνει σχετικά: “Στην σύσκεψη που έγινε στο Χανδρινού με τη συμμετοχή αγροτών  της περιοχής και εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων του νομού  συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την τιμή της σταφίδας. Η οργή και η αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών όπως   εκφράστηκε στη σύσκεψη είναι παρά πολύ  μεγάλη και η αδιαφορία της κυβέρνησης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια, η κατάσταση δεν  πάει άλλο πρέπει να αντιδράσουμε. Αποφασίσαμε τις επόμενες ημέρες να γίνουν συσκέψεις και ενημερώσεις στους συναδέλφους  μας και σε άλλες περιοχές, να έρθουμε σε επαφή με αγροτικούς συλλόγους άλλων νομών που παράγουν σταφίδα και να διεκδικήσουμε από κοινού να παραμείνουμε στα χωράφια μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε σταφίδα.

Δεν θα τους αφήσουμε να τελειώσουν την σταφίδα! 

Ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε κάτι είναι ο δρόμος του αγώνα    διπλά στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, διπλά στους αγροτικούς συλλόγους.

Διεκδικούμε

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για τη σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

-Μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.

-Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους

- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, καμιά σκέψη για περικοπή 30% στη νέα ΚΑΠ”.