Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 10:47

Χρυσομάλλης: Δόθηκε παράταση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας - Προσπαθούμε για το καλύτερο

Χρυσομάλλης: Δόθηκε παράταση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της σταφίδας - Προσπαθούμε για το καλύτερο

Την παράταση της προθεσμίας παράδοσης τιμολογίων, μέχρι τις 17 Φλεβάρη, ώστε να λάβουν οι σταφιδοπαραγωγοί τη συνδεδεμένη ενίσχυση, ανακοίνωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, μετά από σχετική ενημέρωση που του έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπηλιος Λιβανός. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημειώνει ότι “θα συνεχίσουμε σε συνεννόηση με τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό να προσπαθούμε για το καλύτερο για τους σταφιδοπαραγωγούς μας”...

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του βουλευτή κ. Χρυσομάλλη σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής: “Στην παράταση των προθεσμιών παράδοσης ξηρής σταφίδας προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έπειτα από συνεννόηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι σταφιδοπαραγωγοί στην συγκέντρωση των απαραίτητων τιμολογίων για τη λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης. 

Όπως ενημέρωσε τηλεφωνικά τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, με την υπ’αριθ. 3225/19.01.2022 Απόφαση του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά παρατείνεται έως τις 17 Φεβρουαρίου η ημερομηνία παράδοσης ξηρής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα παρατείνεται έως τις 4 Μαρτίου η αντίστοιχη προθεσμία καταχώρησης των συνολικών ποσοτήτων αποξηραμένης κορινθιακής σταφίδας ανά γεωργό ή φορέα στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και η μεταφόρτωση σε ψηφιακή μορφή των δελτίων ποσοτικής παραλαβής/τιμολόγιων ανά παραγωγό.

«Το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος των σταφιδοπαραγωγών για την παράταση των σχετικών προθεσμιών παράδοσης σταφίδας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, αίτημα που μετέφερα κι εγώ στον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό, όπως και άλλοι συνάδελφοι. Η παράταση αυτή θα επιτρέψει στους παραγωγούς να συγκεντρώσουν ευκολότερα τα απαραίτητα τιμολόγια πώλησης για τη λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης και παράλληλα να ωφεληθούν από υψηλότερες τιμές στην πώληση της κορινθιακής σταφίδας, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η απορρόφηση των αποθεμάτων της, όπως έχει συμφωνηθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, μεταξύ του Υπουργείου, της πλειοψηφίας των παραγωγών, των συνεταιριστικών φορέων και των μεταποιητών του κλάδου. Θα συνεχίσουμε σε συνεννόηση με τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό να προσπαθούμε για το καλύτερο για τους σταφιδοπαραγωγούς μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης”.