Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 18:32

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο αγροτικό μπλόκο στη Μεσσήνη

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο αγροτικό μπλόκο στη Μεσσήνη

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 
Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και πρέπει να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας, τόνισε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία επισκέφθηκε χθες το βράδυ το αγροτικό μπλόκο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης…

Επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Κορομηλάς. Όπως μας είπε ο ίδιος, η συζήτηση με τους αγρότες έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Σημείωσε ότι οι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους, “τα οποία είναι δίκαια και πρέπει οπωσδήποτε να ικανοποιηθούν για να μπορέσουν οι αγρότες να μπουν στα χωράφια τους και να καλλιεργήσουν”. 

Μεταξύ των αιτημάτων, τα οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, η μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια όπως τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα κλπ. 

Οι αγρότες ζήτησαν να πυκνώσουν το μπλόκο οι μικρομεσαίοι αγρότες της Μεσσηνίας και υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, ενώ το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι αλληλέγγυο και διαβεβαίωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει τους αντιλαϊκούς νόμους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα το νόμο για τις λαϊκές αγορές.