Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 16:22

Σεμινάριο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου

ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΑΙΑΣ  
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου είναι το θέμα δίωρου σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ-“Δήμητρα” (Ινστιτούτο Ελαίας) και θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα. Το σεμινάριο έχει διοργανωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος “ARTOLIO”...

Το πρόγραμμα ARTOLIO (Profitable and Sustainable artisanal olive oil industry in the Mediterranean) αποσκοπεί στη στήριξη μικρών ελαιοπαραγωγών σε όλη τη Μεσόγειο, είναι μέρος του προγράμματος ENI CBC Med για τη διασυνοριακή συνεργασία στη Μεσόγειο, και σύμφωνα με τους διοργανωτές “αποτελεί μια «πλατφόρμα» που αφορά στη λεκάνη της Μεσογείου με συμμετοχές φορέων από τις Μεσογειακές χώρες του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας και της Ισπανίας, και κύριο σκοπό έχει την αξιοποίηση και προώθηση της αγοράς εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, επενδύοντας σε εξοπλισμό και γνώσεις σε παραδοσιακούς παραγωγούς ελαιολάδου και ιδιοκτήτες μικρών ελαιοτριβείων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα εκπαιδευτούν στα θετικά και αρνητικά Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά του Ελαιολάδου και στις διαδικασίες της ποιοτικής αξιολόγησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους ήδη συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ARTOLIO αλλά και σε περιορισμένο αριθμό ελαιοπαραγωγών οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην φόρμα https://forms.gle/geXDGtSeUoHQ7JWB9 ή να επικοινωνήσουν με το ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 2721091984 και 2721029812 (υπεύθυνος προγράμματος κος Παναγιώτης Κάτσαρης).

Το σεμινάριο αποτελεί το 3ο μέρος της σειράς σεμιναρίων που διοργανώνονται στα πλαίσια του ARTOLIO και αφορούν την επιχειρηματικότητα της αγοράς ελαιολάδου”.