Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 22:27

Διαβλέπει αλλαγή στάσης του περιφερειάρχη για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και κάνει αιχμηρά σχόλια

Διαβλέπει αλλαγή στάσης του περιφερειάρχη για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και κάνει αιχμηρά σχόλια

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, Θανάσης Πετράκος, σημειώνει ότι έχει βάλει να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη, το ζήτημα της υπουργικής απόφασης Γεωργαντά για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και ότι αναμένει από τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, να ξεκαθαρίσει τη στάση του και να απαντήσει εάν τάσσεται “με τους ελαιοπαραγωγους ή με τα μεγάλα συμφέροντα, δηλαδή με αυτούς που θέλουν να τρώνε τζάμπα τον ιδρώτα και το κόπο των  αγροτών ελαιοπαραγωγών;”...

Η παρέμβαση του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής: “Την προηγούμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου  ο  κ.Νίκας προχώρησε αιφνιδιαστικά σε απαράδεκτες, αδικαιολόγητες και υπονομευτικές δηλώσεις ενάντια στον  αγώνα για την κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης Γεωργαντά για το θέμα   ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας.  

Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις είναι σε ευθεία αντίθεση:

  1. Με τα όσα ο ίδιος είχε δηλώσει αμεσως μετά την έκδοση της  απαράδεκτης και καταστροφικής  απόφασης Γεωργαντά τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
  2. Με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2020, του Μαΐου του 2021 και της 25ης Ιουνίου  του 2022, τις οποίες είχε υπερψηφίσει 
  3. Με τα όσα είχε πει ο ίδιος στην σύσκεψη στο Υπουργείο τον Ιούλιο του 2022 
  4. Με το κοινό ομόφωνο ψήφισμα-απόφαση όλων των φορέων της Μεσσηνίας μετά τη σύσκεψη την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας 
  5. Με τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών όχι μόνο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου αλλά όλης της Ελλάδας  
  6. Με την ίδια την ουσία της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας 
  7. Με τους ίδιους τους κοινοτικούς κανονισμούς περί προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ.

Η επιχείρηση από τον κ.Νίκα να δικαιολογήσει την άθλια απόφαση Γεωργαντά,  με τη δήθεν αντίθεση του στο λαϊκισμό (αλήθεια ποιοι λαικιζουν κ.Νίκα; Όσοι ζητούν την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και αγωνίζονται υπέρ των συμφερόντων των παραγωγών;), ουσιαστικά είναι ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών ελαιοπαραγωγών και υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεισαγωγέων  ελιών ποικιλίας Καλαμών από τρίτες χώρες, για αυτό ελπίζουμε να ήταν "η  κακιά στιγμή" και να μην τις εννοούσε. Διαφορετικά, αν τις εννοεί και επιμείνει σε αυτές τις απαράδεκτες αντιαγροτικές απόψεις, πέραν του γεγονότος ότι θα εκτεθεί και θα γελοιοποιηθεί ο ίδιος, γιατί θα πρέπει να εξηγήσει γιατί άλλαξε ριζικά θέση με όσα έλεγε ακόμη και πριν 3 μήνες, στην ουσία θα υπονομεύσει τον αγώνα για την κατάργηση της καταστροφικής απόφασης Γεωργαντά.

Αν επιμείνει σημαίνει ότι συμπαρατάσσεται με τα συμφέροντα της ΠΕΜΕΤΕ και των μεγαλοεισαγωγέων ελιών ποικιλίας Καλαμών από τρίτες χώρες. Σημαίνει ότι στρέφεται ανοιχτά κατά των συμφερόντων των Μεσσήνιων, των Πελοποννήσιων και των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών. 

Δικαίωμα σας κ.Νίκα να επιλέξετε στρατόπεδο. Εξάλλου το έχετε κάνει και με τη σταφίδα πέρυσι, όπου επιλέξατε το στρατόπεδο των Κουνινιώτιδων και όχι των σταφιδοπαραγωγων. 

Οι αγρότες φυσικά θα σας κρίνουν για τις πράξεις και τις επιλογές σας. Εμείς θα σας δώσουμε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη δυνατότητα να μην εκτεθείτε. 

Στο χέρι σας θα είναι να αποφασίσετε με ποιους θα πάτε και ποιους θα αφήσετε. 

Αν επιμείνετε στις απαράδεκτες δηλώσεις της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου μπορεί   να μας πείτε την αλήθεια ότι το πολιτικό μασάζ που σας έγινε από την κυβέρνηση σας είχε δέλεαρ για το πολιτικό σας μέλλον αλλά να ξέρετε ότι η  πολιτική αξιοπρέπεια είναι πιο ανώτερο από οτιδήποτε άλλο. 

Αποφασίστε κ.Νίκα: Με τους ελαιοπαραγωγους ή με τα μεγάλα συμφέροντα, δηλαδή με αυτούς  που θέλουν να τρώνε τζάμπα τον ιδρώτα και το κόπο των  αγροτών ελαιοπαραγωγών;”