Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 20:07

Κωστόπουλος: Πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας για νοικοκυριά και επαγγελματίες

Κωστόπουλος: Πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας για νοικοκυριά και επαγγελματίες

ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ 
Έχει σήμα το μύλο… Και όπως ο μύλος βρίσκεται σε μια διαρκή κίνηση έτσι και η επιχείρηση του Γιώργου Κωστόπουλου, στην Καλαμάτα, συνεχώς διευρύνει το πεδίο της δραστηριότητάς της. Ξεκίνησε από την εμπορία αλεύρων και άλλων πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, επεκτάθηκε στην εμπορία υλικών και εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τις κουζίνες των μικρών νοικοκυριών μέχρι τις κουζίνες μεγάλων επιχειρήσεων εστίασης. Ακολούθησε νέα επέκταση στα υλικά συσκευασίας τροφίμων και γλυκών, πάλι για τα μικρά νοικοκυριά αλλά και για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ έπονται και άλλα βήματα στο προσεχές μέλλον…

KOSTOPOULOS-G-KORDELES-KOUFELA-19-12-16.jpgΤα καταστήματα της επιχείρησης του Γιώργου Κωστόπουλου βρίσκονται στην οδό Είρας και όποιος τα επισκεφθεί αποκλείεται να μην σχηματίσει τουλάχιστον θετική εντύπωση από την εικόνα που θα αντικρίσει. Παρ’ ότι μιλάμε για εμπόριο αλεύρων, ζάχαρης και άλλων πρώτων υλών σε σκόνη (και όχι μόνο), η αποθήκη της επιχείρησης είναι εξαιρετικά καθαρή και τακτοποιημένη. Και αν πάει ο επισκέπτης απέναντι από την αποθήκη, στα καταστήματα με τις πρώτες ύλες σε μικρές ποσότητες και τα εργαλεία ή με τα υλικά συσκευασίας, πάλι θα σχηματίσει τουλάχιστον θετική εντύπωση από την απλή αλλά όμορφη εμφάνιση των χώρων, από την ποιότητα των εμπορευμάτων, την ποικιλία και τον ωραίο και μοντέρνο σχεδιασμό τους.
KOSTOPOULOS-PINAKIDA-19-12-16.jpgΑς δώσουμε όμως το λόγο στον ίδιο τον Γιώργο Κωστόπουλο για να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι το τρίτο μαγαζί που άνοιξε: «Πρέπει να ξεκινήσω από το δεύτερο μαγαζί, στο οποίο προσφέρουμε τις πρώτες ύλες και τα εργαλεία για να φτιάξετε τις δημιουργίες σας, ζαχαροπλαστικές, μαγειρικές κ.λπ, είτε στο σπίτι σας είτε στο εργαστήριό σας εάν είστε επαγγελματίες. Με το τρίτο μαγαζί κάναμε ένα βήμα παραπάνω και σας προσφέρουμε τα υλικά συσκευασίας, ώστε να παρουσιάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται τις δημιουργίες σας. Πρόκειται δηλαδή για φόρμες, για χαρτί περιτυλίγματος, για σακουλάκια, κουτάκια, κορδέλες, τούλια, σελοφάν, πουγκιά και άλλα πολλά».
KOUTAKIA-19-12-16.jpgΡωτήσαμε τον υπεύθυνο της επιχείρησης εάν αυτά τα υλικά ο καταναλωτής ή ο επαγγελματίας μπορεί να τα βρει σε ένα άλλο κατάστημα ή και σε ένα σούπερ μάρκετ και μας απάντησε: «Σε αυτή την ποιότητα και σε αυτό το ντιζάιν όχι. Παράλληλα εμείς έχουμε πολύ καλές τιμές και δίνουμε λύσεις στον οποιονδήποτε. Εμάς οι συνεργάτες μας είναι βέβαια οι επαγγελματίες, αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, είναι όμως και τα νοικοκυριά, στα οποία δίνουμε τη δυνατότητα να προμηθευτούν την πρώτη ύλη σε μικρή ποσότητα, σε πολύ καλή τιμή και σε πολύ καλή ποιότητα. Εμείς δίνουμε σε όλους την πρόσβαση στην πολύ καλή πρώτη ύλη με προσιτή τιμή γιατί γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι τα οικονομικά όλων μας».
KOSTOPOULOS-G-MYLOS-19-12-16.jpgΤην επιχείρηση την ξεκίνησε ο πατέρας του Γιώργου Κωστόπουλου, που εμπορευόταν αλεύρι. Ακολούθησε επέκταση στη ζάχαρη, τη σοκολάτα, το κακάο, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, ενώ ο διάδοχος του ιδρυτή βρίσκεται συνεχώς σε μια διαδικασία εξέλιξης της επιχείρησης. Και το κάνει αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζει, «αγαπάμε τη δουλειά μας και σεβόμαστε τον κόσμο, τους συνεργάτες και πελάτες μας. Και επίσης ποτέ δεν το βάζουμε κάτω. Πρέπει πάντοτε να προχωράμε μπροστά και γι’ αυτό κάνουμε αυτά τα βήματα και μέσα σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία. Εξάλλου εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η περιοχή μας θα προχωρήσει γιατί βλέπω να έρχεται κόσμος και για μόνιμη εγκατάσταση και για τουρισμό. Είμαι σίγουρος ότι η περιοχή μας θα αναπτυχθεί και θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Το βλέπω και στα νέα τα παιδιά που ψάχνονται, κάποια ανοίγουν μαγαζιά, θέλουν ποιότητα, επιδιώκουν να κάνουν καλή δουλειά».
KOUFELA-19-12-16.jpgΣε ό,τι αφορά τα δικά του τα παιδιά, το γιο του και την κόρη του, ο Γιώργος Κωστόπουλος ζει την ευτυχή αλλά ταυτόχρονα και κάπως πικρή κατάσταση να τα βλέπει να προοδεύουν στο εξωτερικό. Ολοκληρώνουν και τα δύο του παιδιά τις διδακτορικές τους σπουδές στο εξωτερικό. Ο γιος του φαίνεται ότι είναι κάπως δύσκολο να επιστρέψει στο προσεχές μέλλον, καθώς ανοίγεται μπροστά του μια σημαντική καριέρα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η κόρη του είναι ίσως πιο πιθανό να επιστρέψει και να ασχοληθεί με την επιχείρηση. Είναι φυσικά υπερήφανος για τα παιδιά του, από την άλλη όμως τον στενοχωρεί το γεγονός ότι τα παιδιά που σπούδασαν και έγιναν επιστήμονες με χρήματα από τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό και να προσφέρουν σε χώρες που εκμεταλλεύονται την επιστημονική τους αξία χωρίς να έχουν επενδύσει σε αυτά.
KORDELES-KOSMOPOULOS-19-12-16.jpgΟ Γιώργος Κωστόπουλος είναι επαγγελματίας επί 40 χρόνια, έχει συνεργαστεί με πάρα πολύ κόσμο και έχει δει να αδικούνται από την κρίση συνάδελφοί του που σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν να βρεθούν σε δύσκολη κατάσταση. Μας λέει χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια έγινε επικοινωνιακός βομβαρδισμός για να πάμε οι επαγγελματίες στις τράπεζες να πάρουμε δάνεια. Ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτόν τον πειρασμό και κάποιοι που αντισταθήκαμε κινδυνεύσαμε να θεωρηθούμε γραφικοί. Και ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη, μας είπαν «κύριοι μειώνουμε τους μισθούς, μειώνουμε τις συντάξεις, αυξάνουμε τους φόρους». Όσο ικανός και αν ήταν ο άλλος, όσο δραστήριος και δημιουργικός, έγινε σχεδόν ακατόρθωτο να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Το αποδέχομαι ότι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες. Πρέπει όμως και το κράτος να γίνει δίκαιο, να παρουσιάσει ένα σοβαρό σχέδιο που θα λέει ότι οι θυσίες θα συνεχιστούν για τόσα χρόνια αλλά μετά θα ξεφύγουμε οριστικά από αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς, μετά από 6-7 χρόνια κρίσης τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει ακόμη».
KORDELES-19-12-16.jpgΚλείνοντας ο Γιώργος Κωστόπουλος επανήλθε στη φιλοσοφία με την οποία δημιούργησε τα δύο καταστήματα της οδού Είρας, αυτό που εμπορεύεται υλικά ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας καθώς και εργαλεία και εκείνο που εμπορεύεται υλικά συσκευασίας. Τόνισε: «Η μεγάλη μας χαρά είναι να έρχονται οι πελάτες για να ενημερωθούν και να δουν, δεν μας ενδιαφέρει τόσο το αν θα ψωνίσουν ή όχι. Η βασική φιλοσοφία με την οποία στήθηκαν αυτά τα μαγαζιά είναι να μπορεί να εξυπηρετηθεί η κάθε μητέρα που θέλει το καλύτερο για το παιδί της, ανεξάρτητα της οικονομικής της κατάστασης. Εδώ η μητέρα θα βρει τα υλικά, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, το κακάο, διάφορα μείγματα, γλυκόζη, αρώματα, γεύσεις, γάλατα, επικαλύψεις, ζαχαρόπαστες, διακοσμητικά λουλούδια, κορδέλες βρώσιμες κ.ά. Εδώ θα της δείξουμε την τεχνογνωσία ώστε να φτιάξει ένα κέικ, μια τούρτα, οτιδήποτε που θα μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε κάθε τι άλλο. Νομίζω ότι έλλειπε κάτι τέτοιο. Εδώ δίνουμε τη δυνατότητα σε μικρό χώρο να βρει ο καταναλωτής αυτό που τον ενδιαφέρει, να βρει την πρώτη ύλη, να βρει τα εργαλεία, να βρει τα υλικά συσκευασίας. Αυτή είναι η ουσία του καταστήματός μας…».
Σταύρος Μαρτίνος
THIKES-KEIK-19-12-16.jpg

KOSTOPOULOS-G-MYLOS-SHMA-19-12-16.jpg


KOSTOPOULOS-G-MAGAZI-19-12-16.jpg