Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 01:36

Η ταβέρνα του Κώστα Βασιλειάδη στις 20 καλύτερες της χρονιάς!

Η Μαρία, εξαιρετική μαγείρισσα, σύζυγος του Κώστα Βασιλειάδη, με τον "Γαστροναύτη" (Παναγιώτη Παπανικολόπουλο) και τη δημοσιογράφο γεύσης Βίκυ Κουμάντου Η Μαρία, εξαιρετική μαγείρισσα, σύζυγος του Κώστα Βασιλειάδη, με τον "Γαστροναύτη" (Παναγιώτη Παπανικολόπουλο) και τη δημοσιογράφο γεύσης Βίκυ Κουμάντου

 

GREEK GASTRONOMY GUIDE 
Στις 20 ελληνικές ταβέρνες της χρονιάς, έτσι όπως τις αξιολόγησε το Greek Gastronomy Guide, βρίσκεται και μία καλαματιανή! Αυτή του Κώστα Βασιλειάδη στη συνοικία Μπουρνιάς…

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, ο ηλεκτρονικός οδηγός ελληνικής γαστρονομίας του Γιώργου Πίττα και της Μπήλιως Τσουκαλά, κάνοντας έναν απολογισμό, επέλεξε τις 20 ταβέρνες της χρονιάς για τις οποίες σημειώνεται, μεταξύ άλλων:

«Κάθε ταβέρνα κι ένας τόπος. Αυθαιρεσία μεγάλη, μακάρι να μπορούσα να διαλέξω άλλες 100. Τα κριτήρια -όπως πάντα σε μένα- ανθρωποκεντρικά, τοποκεντρικά και ατμοσφαιροκεντρικά.
Ελληνικό φαγάκι, απλά πράγματα, να βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι τι τρως. Το φαγητό να μην είναι μια σπαζοκεφαλιά, ένα τεστ γαστριμαργικών γνώσεων, η ατμόσφαιρα να είναι οικεία, χαλαρή, μάλιστα κάπου επέλεξα να είναι και ανυψωτική, όπου η γαστρονομία παντρεύεται με τους αιώνιους συνοδούς της …το τραγούδι και τη διασκέδαση… και να δημιουργεί αναταράξεις.
Είκοσι ταβερνάκια και ταβέρνες της Ελλάδας. Δεν ξέρουν τι σημαίνουν βραβεία και διακρίσεις, τα περισσότερα δε γνωρίζουν καν τον όρο gourmet και γκουρμεδιές. Αποτελούν όμως τον κορμό της ελληνικής κουζίνας και εκπροσωπούν εκατοντάδες έντιμους επαγγελματίες που παλεύουν για την επιβίωση και για να διατηρηθούν οι γευστικές μνήμες του τόπου».

Για την ταβέρνα «Στου Κώστα» διαβάζουμε:
«Δεν είναι εύκολο να βρεις την ταβέρνα του Κώστα Βασιλειάδη, αφού ούτε ταμπέλα δεν θέλει να βάλει. Είναι όμως η γευστική έκπληξη της περιοχής, στ’ Αρμένικα, στη βιομηχανική ζώνη της Καλαμάτας, στη θέση Μπουρνιάς. Εκεί μόνο με GPS ή με κανένα ντόπιο φίλο μπορείς να φτάσεις, αφού διασχίσεις οριζοντίως και καθέτως τα εντυπωσιακά μποστάνια της περιοχής, γεμάτα λάχανα, αραβίδες, κουνουπίδια. Χαμένη μέσα στους μπαξέδες η ταβέρνα «Στου Κώστα» θυμίζει τις κλασικές ταβέρνες της επαρχίας, με αναρτημένες σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης, “Ταν ή επί τας”, “Εν τούτω νίκα” του Βυζαντίου, αλλά και με φωτογραφίες Καζαντζίδη!
Ο κόσμος λαϊκός, αλλά και ψαγμένοι, κάθε λογής άνθρωποι έρχονται εδώ για το μεσημεριανό τους (σερβίρει μόνο μεσημέρι). Πολλοί θεωρούν ότι έχει το καλύτερο λαϊκό φαγητό της Καλαμάτας»...

Περισσότερα στο greekgastronomyguide.gr