Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 22:14

Ένσταση και αντένσταση στο δικαστήριο για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

Ένσταση και αντένσταση στο δικαστήριο για τις εκλογές στο Επιμελητήριο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Συζητήθηκε σήμερα στο διοικητικό πρωτοδικείο της Καλαμάτας ένσταση υποψηφίων της παράταξης του Γιώργου Γκούμα, «Νέο Επιμελητήριο», με την οποία ζητούν ουσιαστικά να κριθούν ως έγκυρα ψηφοδέλτια που κρίθηκαν άκυρα. Συζητήθηκε επίσης η σχετική αντένσταση υποψηφίων του συνδυασμού του Βαγγέλη Ξυγκώρου, «Μεσσηνία Πρωτοπορία». Τις εκλογές κέρδισε η παράταξη του Βαγγέλη Ξυγκώρου, που συγκέντρωσε 12 έδρες έναντι 9 της παράταξης του Γιώργου Ξυγκώρου και προφανώς στόχος της ένστασης είναι να μειωθεί στη μία έδρα η ψαλίδα μεταξύ των δύο παρατάξεων…

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις επόμενες 15 ημέρες. Την ένσταση έκαναν ο υποψήφιος στο Μεταφορικό Τμήμα της παράταξης «Νέο Επιμελητήριο» Γιάννης Κουφός με τον Παναγιώτη Παναγόπουλο, και την αντένσταση ο εκλεγείς Δημήτρης Μπακολιάς με τον Γιάννη Βαλαβάνη.

Παρά την ένσταση και την αντένσταση το κλίμα στην αποψινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για την εκλογή εκπροσώπων στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και για την εκλογή των προέδρων των Τμημάτων του Επιμελητηρίου ήταν ήπιο και μάλιστα ο επικεφαλής της μειοψηφίας και β αντιπρόεδρος, Γιώργος Γκούμας, δήλωσε ότι αναγνωρίζει την πρόθεση του προέδρου, Βαγγέλη Ξυγκώρου, για ενωτική πορεία με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Άφησε ωστόσο σαφείς αιχμές για τον γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου, Παύλο Γκραίκη, ισχυριζόμενος ότι εκείνος υπονομεύει την προσπάθεια του προέδρου για κοινή και συναινετική πορεία, με τη διαδικασία που εισηγήθηκε η οποία αποκλείει την εκλογή εκπροσώπου της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο. Ο Παύλος Γκραίκης δεν θέλησε να απαντήσει, προφανώς επειδή καλύφθηκε από την τοποθέτηση του προέδρου, Βαγγέλη Ξυγκώρου, που σημείωσε ότι ο Παύλος Γκραίκης δεν εισηγήθηκε κάποια δική του διαδικασία αλλά τη διαδικασία που υποδεικνύουν με γνωμοδότησή τους έγκριτοι νομικοί.
Στ.Μ.