Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 23:35

Οι πρόεδροι των έξι τμημάτων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Νίκος Κυριακόπουλος, Παύλος Γκραίκης, Δημήτρης Μπακολιάς, Λάμπρος Σώτηρας, Μενέλαος Κουτέλας, Ιγνάτιος Κάτσιος Νίκος Κυριακόπουλος, Παύλος Γκραίκης, Δημήτρης Μπακολιάς, Λάμπρος Σώτηρας, Μενέλαος Κουτέλας, Ιγνάτιος Κάτσιος

ΕΚΛΟΓΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ο Ιγνάτιος Κάτσιος εκλέχτηκε πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο Νίκος Κυριακόπουλος του Τμήματος Μεταποίησης, ο Λάμπρος Σώτηρας του Τμήματος Υπηρεσιών, ο Μενέλαος Κουτέλας του Εξαγωγικού Τμήματος, ο Παύλος Γκραίκης του Τουριστικού Τμήματος και ο Δημήτρης Μπακολιάς του Μεταφορικού Τμήματος. Και οι έξι πρόεδροι έχουν εκλεγεί με την παράταξη της πλειοψηφίας και το συνδυασμό του προέδρου, Βαγγέλη Ξυγκώρου «Μεσσηνία Καινοτομία», με τη συναίνεση των συμβούλων της μειοψηφίας…

Η διαδικασία για την εκλογή τους έγινε το βράδυ της Τετάρτης, στη δεύτερη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Η συνεδρίαση όμως ξεκίνησε με την εκλογή του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, θέση για την οποία έθεσαν υποψηφιότητα από την πλειοψηφία ο Παύλος Γκραίκης, ο οποίος εξελέγη με 12 ψήφους και από τη μειοψηφία ο επικεφαλής της, Γιώργος Γκούμας, ο οποίος συγκέντρωσε 8 ψήφους (προφανώς πρόκειται για τις ψήφους των συμβούλων του συνδυασμού του που αθροιστικά είναι 9 αλλά ο ένας έλειπε στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκπροσωπεί στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ο πρόεδρος, Βαγγέλης Ξυγκώρος και ύστερα από την εκλογική διαδικασία που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο και ο Παύλος Γκραίκης.

Ακολούθησε η απόπειρα εκλογής του δεύτερου εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, μετά τον πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο, στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο. Ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Παύλος Γκραίκης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκπροσωπεί το θεσμό αυτοδίκαια, λόγω του αξιώματός του, στο συγκεκριμένο Συμβούλιο ενώ ο δεύτερος εκπρόσωπος πρέπει να ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας, εφόσον στις εκλογές ο αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε περνάει το εκλογικό μέτρο. Ωστόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Γκούμας παρουσίασε διαφορετική νομική γνωμοδότηση σύμφωνα με την οποία ο δεύτερος εκπρόσωπος στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο πρέπει να προέρχεται από τη μειοψηφία. Επιπλέον ο Γιώργος Γκούμας υποστήριξε ότι ο Παύλος Γκραίκης με την εισήγησή του επιχειρεί να οδηγήσει το Διοικητικό Συμβούλιο σε μια λανθασμένη διαδικασία, η οποία αποκλείει τη μειοψηφία από θέση που της ανήκει και υπονομεύει την προσπάθεια του προέδρου Βαγγέλη Ξυγκώρου για κοινή πορεία των παρατάξεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, έπειτα από αυτές τις τοποθετήσεις και αφού τόνισε ότι η εισήγηση του γενικού γραμματέα Παύλου Γκραίκη στηρίζεται σε γνωμοδότηση έγκριτου νομικού, ζήτησε την αναβολή του θέματος, ώστε να ζητηθούν και άλλες νομικές γνώμες αλλά και να εξεταστεί ποια διαδικασία ακολούθησαν για το ίδιο θέμα τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας.
Στ.Μ.