Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 13:01

Πάσχα με εκπτώσεις σε 1.500 προϊόντα!

Πάσχα με εκπτώσεις σε 1.500 προϊόντα!

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΜΟΥΡΓΗ»
Αυτό το Πάσχα τα Σούπερ Μάρκετ «Μουργή», στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Διαθέτουν περίπου 1.500 προϊόντα σε τιμές με μεγάλες εκπτώσεις! Πέρα όμως από την εντυπωσιακή αυτή προσφορά, η τοπική εταιρία επιμένει Μεσσηνιακά και Ελληνικά. Προσφέρει τοπικά και Ελληνικά προϊόντα, επιμένοντας στη στήριξη των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της εταιρίας, Παναγιώτης Μουργής, μιλάει στην Kalamata Journal για τις εκπληκτικές προσφορές του Πάσχα, αλλά και για σημαντικά γεγονότα της εποχής, την παγκοσμιοποιημένη αγορά και το ολιγοπώλιο που έχει δημιουργηθεί στο εμπόριο και σε διάφορους κλάδους, όπως των τροφίμων, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου. Όμως μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον η εταιρία «Μουργή» συνεχίζει να αναπτύσσεται. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα εγκαινιάσει το νέο της σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Αθηνών, κοντά στο νέο Δημαρχείο. Και το «μυστικό» της προόδου είναι η ειλικρίνεια προς τον καταναλωτή, η ποιότητα και η συντηρητική ή αλλιώς καλά μελετημένη πολιτική …

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διανομή στους καταναλωτές ενός φυλλαδίου ή πιο σωστά ενός περιοδικού με τις προσφορές μας για την περίοδο του Πάσχα. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Τα είδη σε τιμή προσφοράς ξεπερνούν τα 1.500. Με την έρευνα που έχουμε κάνει, δεν έχουμε δει κάτι πιο δυνατό», μας είπε ο Παναγιώτης Μουργής, που βρίσκεται στο τιμόνι της ιστορικής πια εταιρίας της Καλαμάτας.

Δεν είναι όμως μόνο οι προσφορές ο λόγος που οι καταναλωτές προτιμούν τα σούπερ μάρκετ «Μουργή». Είναι και η ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει και η τοπική προέλευσή τους. Σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της εταιρίας: «Σε σχέση με τον πολυεθνικό ανταγωνισμό η δική μας διαφορά είναι ότι εμείς έχουμε ελληνικά και Μεσσηνιακά προϊόντα. Είμαστε αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία τα μοναδικά σούπερ μάρκετ που στηρίζουμε τους παραγωγούς μας, στηρίζοντας έτσι και την οικονομία του τόπου μας. Θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε εισαγωγές από το εξωτερικό αλλά δεν το θέλουμε γιατί τα τοπικά προϊόντα έχουν πολύ υψηλότερη ποιότητα και επιδιώκουμε πάντα να παρέχουμε στους καταναλωτές το καλύτερο. Και επιπλέον, όπως σας είπα, δεν το θέλουμε γιατί έχουμε επιλέξει να στηρίζουμε παραγωγούς και επιχειρήσεις του τόπου και της χώρας μας. Για εμάς είναι αυστηρή προτεραιότητα να εξετάζουμε τη συνεργασία μας πρώτα με παραγωγούς από τη Μεσσηνία».

Σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό από τα σούπερ μάρκετ των πολυεθνικών ο κ. Μουργής σημείωσε ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση που δεν είναι προς το όφελος των καταναλωτών. Συγκεκριμένα εξήγησε: «Μέσα στην κρίση χρεοκόπησαν κάποιες εταιρίες και κάποιες άλλες δανείστηκαν για να εξαγοράσουν άλλες χρεωκοπημένες. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα και γι’ αυτές. Τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξουν σίγουρα τεράστιες ανακατατάξεις στο λιανικό εμπόριο. Επιχειρείται αυτή τη στιγμή κάτι που δεν συμφέρει τον καταναλωτή και εντάσσεται στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Ο πλούτος έχει πάει σε λίγες εταιρίες. Αυτό το βλέπουμε και στην ατμομηχανή της οικονομίας, που είναι οι τράπεζες, οι οποίες συγχωνεύτηκαν και έχουν μείνει τέσσερις. Το ίδιο βλέπουμε και στο τρόφιμο και στο ρούχο και σε άλλους κλάδους. Δεν νομίζω ότι θα μας βγει αυτό σε καλό. Ο πλούτος δεν πρέπει να μείνει σε λίγα χέρια».

Μια εταιρία σούπερ μάρκετ σίγουρα έχει αντικειμενική εικόνα της κατάστασης της πραγματικής οικονομίας και όπως μας είπε ο κ. Μουργής, «αυτό που βλέπουμε εμείς καθημερινά διαφέρει από αυτά που λέγονται στα συνέδρια και τα οικονομικά φόρουμ. Βλέπουμε ότι το εμπόριο εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ανεργία, με την υψηλή φορολογία επιχειρήσεων και οικογενειών, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Και να σκεφθείτε ότι η Μεσσηνία είναι από τους νομούς που άντεξαν σε ένα βαθμό την κρίση, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, γιατί υπάρχουν και συμπληρωματικά εισοδήματα».

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η εταιρία «Μουργή» βοηθάει πολύ κόσμο αν και ο πρόεδρός της δεν θέλει να μιλήσει γι’ αυτό. Πιστεύει ότι αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει κάποιον άλλο δεν πρέπει να το διαφημίζει.

Το νέο σούπερ μάρκετ της εταιρίας «Μουργή» θα λειτουργήσει στο χώρο της παλιάς «Δομής», στη λεωφόρο Αθηνών, πλησίον του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας. Ο σχεδιασμός και η επιδίωξη της εταιρίας είναι να ξεκινήσει η λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2018. Όπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Μουργής, «και στο νέο σούπερ μάρκετ θα χρησιμοποιήσουμε συνεργεία από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές, που φέρνουν συνεργεία από άλλα μέρη. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά κάποια πράγματα θεωρώ ότι πρέπει να τα επισημαίνουμε».

Το «μυστικό» που εφαρμόζει η εταιρία για να αναπτύσσεται μέσα σε τόσο δυσμενές περιβάλλον είναι, σύμφωνα με τον κ. Μουργή, «πρώτα και πάνω απ’ όλα η εντιμότητα και η ειλικρίνεια προς τον καταναλωτή. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει εκτιμήσει τη στάση μας, γι’ αυτό και η πελατεία μας είναι σταθερή και αυξανόμενη όλα αυτά τα χρόνια. Πέρα από αυτό, εμείς είμαστε μια εταιρία που ακολουθούμε μια συντηρητική, θα έλεγα, πολιτική. Δεν έχουμε τραπεζικούς δανεισμούς, δεν χρωστάμε, δεν οφείλουμε στην εφορία, σε ταμεία και οπουδήποτε αλλού. Επιπλέον, για την ανάπτυξή μας οι αποφάσεις μας στηρίζονται σε σοβαρή μελέτη και έρευνα ώστε το κάθε μας βήμα να είναι σταθερό».

Αυτή την περίοδο στα σούπερ μάρκετ «Μουργή» απασχολούνται 130 εργαζόμενοι, εκ των οποίων το 98% είναι πλήρους απασχόλησης! Και με το νέο σούπερ μάρκετ ο αριθμός των εργαζόμενων θα αυξηθεί σε 150.

Σούπερ μάρκετ «Μουργής» λειτουργούν στην Καλαμάτα στην οδό Ακρίτα 84 (και Σοφοκλέους), στην οδό Σπάρτης 46 (απέναντι από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας), στην οδό Φαρών 204 (και Κορώνης) στην Παραλία, στην οδό Λακωνικής 63, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 10 (απέναντι από τους Ταξιάρχες) και το ιστορικό κατάστημα στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στην οδό Μπενάκη 10, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας. Το 7ο σούπερ μάρκετ της εταιρίας λειτουργεί στη Μεσσήνη στην οδό Δ. Κούτσικα 32.

Η εταιρία έχει μεγαλώσει όμως οι άνθρωποι που τη διοικούν δεν ξεχνούν ποτέ το ξεκίνημα και δεν αφήνουν την επιτυχία να τους παρασύρει. Όπως σημείωσε ο κ. Μουργής, όλα ξεκίνησαν «από τον παππού μας, Παναγιώτη, το 1930 που γύρισε από την Αμερική και αγόρασε στο Ιστορικό Κέντρο το πρώτο μας κατάστημα, στην οδό Μπενάκη 10. Εκεί πέρα ξεκινήσαμε. Μετά ήρθανε οι τρεις ιδρυτές της εταιρίας, ο Σαράντος, ο Δημήτρης και Θεόδωρος Μουργής, που ίδρυσαν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 το πρώτο σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας. Μας αγάπησε ο κόσμος, μας εμπιστεύτηκε και από τα τέλη της δεκαετίας του ’80  αναπτυχθήκαμε και ήρθε και η νέα γενιά. Συνεχίζουμε και πορευόμαστε με αγάπη και ομόνοια, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη αυτή με τον κ. Μουργή του ζητήσαμε να κάνει μια ευχή για τον κόσμο για τις ημέρες του Πάσχα: «Εύχομαι ο κόσμος που βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες να έχει δύναμη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Εύχομαι στους κυβερνώντες, τους εκάστοτε κυβερνώντες, να κοιτάξουν τον κόσμο, γιατί ακούμε ότι θα γίνουν φοβερά πράγματα με τους πλειστηριασμούς. Εύχομαι ο κόσμος να μπορέσει να απαλύνει τις πληγές του, να βρει δουλειές και να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς».

Σταύρος Χ. Μαρτίνος