Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 14:39

Μεσσήνη και Κυπαρισσία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Θετικά αξιολογήθηκαν και μπαίνουν στο σημαντικό πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου τόσο η Μεσσήνη όσο και η Κυπαρισσία, οι δύο πόλεις της Μεσσηνίας που είχαν υποβάλει, ύστερα από κοπιώδη προετοιμασία του Επιμελητηρίου, των δύο Δήμων και των δύο Εμπορικών Συλλόγων, το σχετικό φάκελο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία” του ΕΠΑνΕΚ…

Σύμφωνα με την κατάταξη των 68 φακέλων που υποβλήθηκαν, η Μεσσήνη και η Κυπαρισσία είναι μεταξύ των 56 που συγκέντρωσαν των υψηλότερη βαθμολογία και θα χρηματοδοτηθούν για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που έχουν μελετήσει.

Συγκεκριμένα ο φάκελος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Μεσσήνη έχει σειρά κατάταξης 41 και θα χρηματοδοτηθεί για τις παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν με 1.762.000 ευρώ. Ο φάκελος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Κυπαρισσία έχει σειρά κατάταξης 45 και θα χρηματοδοτηθεί με 1.696.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται στην εξαιρετική συνεργασία που είχαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, οι Δήμοι Μεσσήνης και Τριφυλίας και οι αντίστοιχοι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι.

Συγκεκριμένα θα γίνουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής στις εμπορικές περιοχές των δύο πόλεων, όπως οριοθετούνται συγκεκριμένα στους σχετικούς φακέλους, καθώς και για την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στις περιοχές αυτές με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Στ.Μ.