Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 10:07

Πιο ισχυρή μια μεσσηνιακή εταιρεία του πρωτογενούς τομέα - Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της PanProd

Πιο ισχυρή μια μεσσηνιακή εταιρεία του πρωτογενούς τομέα - Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της PanProd

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ -  ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά από πορεία μισού αιώνα στο εμπόριο των τροφίμων και αγροτικών προϊόντων η εταιρεία PanProd την οικογένειας Παντελόπουλου ολοκλήρωσε μια σημαντική επένδυση και εγκαινίασε το απόγευμα του Σαββάτου τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, στο Ασπρόχωμα, στη γέφυρα του Άρι…


Στο βήμα ο Χαρίλαος Παντελόπουλος, δίπλα του τα παιδιά του Νικόλαος, Σοφία και Γιώργος, καθώς και η τρίτη γενιά Παντελόπουλου

Ο δημιουργός της εταιρείας, Χαρίλαος Παντελόπουλος, σημείωσε ότι η νέα αυτή επένδυση αποτελούσε όραμα του δύο δεκαετιών και πως η επένδυση αποσκοπεί να συμβάλει στη αξιοποίηση και βελτίωση του πρωτογενούς τομέα. 

Τα εγκαίνια των νέων εντυπωσιακών εγκαταστάσεων τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ενώ συγχάρηκαν την οικογένεια για το έργο της στον πρωτογενή τομέα και ευχήθηκαν ευδόωση κάθε προσπάθειας οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος. 

Παραβρέθηκαν παραγωγοί που συνεργάζονται με την PanProd, πελάτες της εταιρίας, φίλοι, εκπρόσωποι φορέων. Μετά την τελετή πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις και παρατέθηκε δεξίωση στο χώρο της μονάδας. 

Ο ιδρυτής της εταιρίας Χαρίλαος Παντελόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η PanProd είναι μια ευρωπαϊκή καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων. Οτι με τις νέες εγκαταστάσεις εξασφαλίζει την ταχύτερη διανομή των προϊόντων στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς επίσης ότι η νέα επένδυση σέβεται το περιβάλλον, καιτονομεί στην τυποποίηση και υποστηρίζει τη βιολογική γεωργία. 

Αναφέρθηκε επίσης στο μέλλον της εταιρείας, μιλώντας για τον γιο του Νικόλαο, που είναι ο πρόεδρος, την κόρη του Σοφία, που είναι υπεύθυνη μάρκετινγκ και τον γιο του Γιώργο, που είναι υπεύθυνος για τα χρηματοοικονομικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην τρίτη γενιά, τα εγγόνια του, καθώς επίσης ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Ελένη, για την υποστήριξή της. 

Τέλος ο Χαρίλαος Παντελόπουλος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία και συγκεκριμένα τα παιδιά του Σοφία και Γιώργος, έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του κινδύνου ερημοποίησης στην πεδιάδα της Καλαμάτας, παρότι, όπως υπογράμμισε, περιστοιχίζεται από δύο ποτάμια, ενώ παρουσίασε και τους μελετητές στους οποίους έχει ανατεθεί η ετοιμασία του σχετικού φακέλου. Επίσης δήλωσε πως η εταιρεία του έχει πρόταση για το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, ένα σοβαρό ζήτημα του πρωτογενούς τομέα, το οποίο και θα παρουσιάσει στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. 

Ο πρόεδρος της PanProd, Νικόλαος Παντελόπουλος, σημείωσε ότι στις νέες εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθούν άλλες τρεις γραμμές παραγωγής, ενώ πανελλαδικά λειτουργούν άλλες 12, στη Βοιωτία, την Εύβοια, την Ηλεία και την Αχαΐα. Επίσης ανέφερε ότι στόχος της PanProd είναι η συνεργασία και με καινούργιες ομάδες παραγωγών για την αύξηση της παραγωγής των βιολογικών προϊόντων, ενώ με ικανοποίηση είπε ότι η εταιρεία εδώ και 10 χρόνια τα προϊόντα που διαθέτει σε αλυσίδες και εξάγει είναι τα πιο καθαρά στην αγορά και συγκεκριμένα σημείωσε ότι ο δείκτης mrl είναι μόλις στο ⅓ του ορίου που θέτει ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός. 

Στ.Μ.