Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 19:26

Διήμερο φόρουμ στην Καλαμάτα για την συνέργεια και την ανάπτυξη της εστίασης, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας

Διήμερο φόρουμ στην Καλαμάτα για την συνέργεια και την ανάπτυξη της εστίασης, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 

Το πως μπορούν να αναπτυχθούν, συνεργαζόμενες μεταξύ τους, η εστίαση, ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα, είναι το θέμα που θα συζητηθεί σε διήμερο φόρουμ που έχει διοργανώσει ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας, για τις 11 και 12 Μαρτίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Έχουν προσκληθεί η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Θα γίνουν ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, καθώς και παράλληλη εκδήλωση, παράσταση σύγχρονου χορού. Το θέμα του φόρουμ είναι “Από τη θεωρία στην πράξη”…

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας ανακοίνωσε σχετικά: “Έχοντας στόχο και όραμα η Μεσσηνία ν’ αποτελέσει την αειφόρο δύναμη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας σε όλους τους τομείς που συνδέονται με την Εστίαση, τα Ξενοδοχεία και τις Τοπικές Εμπορικές Επιχειρήσεις, το MESSINIA FORUM, επικεντρώνεται στην επιχειρηματική καινοτομία και στη δημιουργία συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων φορέων για την επίλυση προβλημάτων και για την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Ένας από τους στόχους της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της Μεσσηνιακής γαστρονομικής ταυτότητας, η σύνδεση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών με τις επιχειρήσεις εστίασης και τον τουρισμό, βήματα που θα μας οδηγήσουν σε ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Το διήμερο θα περιλαμβάνει πέντε (5) κύκλους συζητήσεων, διαδραστικά πάνελ, περισσότερες από 200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, πάνω από 39 ομιλητές, δράσεις διασύνδεσης του αγροδιατροφικού κλάδου με τις επιχειρήσεις εστίασης και εργαστήρια γευσιγνωσίας.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου, μεταξύ άλλων, θα εισηγηθούν πάνω σε θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και προσβασιμότητας, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 21.00 με τη μουσικοχορευτική παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα DAGIPOLI DANCE Co.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου, στα πλαίσια του MESSINIA FORUM θα διεξαχθεί διαδραστικός διάλογος μεταξύ εκπροσώπων συλλόγων όλης της Μεσσηνίας για τα προβλήματα του κλάδου, με σκοπό να καταγραφούν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες εμπειρογνωμόνων για την επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την αναγκαιότητα της πιστοποιημένης εκπαίδευσης και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με σκοπό την αναβάθμιση των επιχειρήσεων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρουσιαστούν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο κοινό τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η παρουσίαση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με τις απαντήσεις Βουλευτών του Νομού μας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην εστίαση και στη συνέχεια συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με την παρουσία όλων των Δημάρχων της Μεσσηνίας.

To MESSINIA FORUM φιλοδοξούμε να καταστεί θεσμός της περιοχής μας, ο οποίος θα οριοθετεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου”. 

Το φόρουμ έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, των Δήμων της Μεσσηνίας, Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, καθώς και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.