Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 18:28

Αντίδραση Χαρίτση για τη νέα αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια

Αντίδραση Χαρίτση για τη νέα αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια

«ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ»

Η νέα αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια της χώρας, οι διοικήσεις των οποίων θα συμπληρώσουν εφταετία, «συνιστά πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων». Αυτό τονίζει σε γραπτή του παρέμβαση ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης…

 

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής κ. Χαρίτσης στην παρέμβασή του σημειώνει: «Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών τελικά επιβεβαιώθηκαν. Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες τα μεσάνυχτα προβλέπεται μεταξύ άλλων  η εκ νέου αναβολή τους για έναν χρόνο.

Παρόλες τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης το προηγούμενο διάστημα και την ξεκάθαρη αντίθεση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η κυβέρνηση προχωρά σε τρίτη παράταση της θητείας των σημερινών διοικήσεων, παγιώνοντάς τες πλέον για μια ολόκληρη επταετία!

Η πράξη αυτή της κυβέρνησης συνιστά πλήρη κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοτέλειας των επιμελητηρίων και προσβάλλει την επιχειρηματική κοινότητα. Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των θεσμών κινείται με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα και με όρους καθεστώτος».