Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 03:25

Αναζητεί λύση το Υπερταμείο μετά την πίεση των ξενοδόχων για θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων στο αεροδρόμιο

Αναζητεί λύση το Υπερταμείο μετά την πίεση των ξενοδόχων για θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων στο αεροδρόμιο

Απέδωσε η πίεση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την ανάγκη επέκτασης του χώρου στάθμευσης αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αφού το θέμα τέθηκε στη διοίκηση του Υπερταμείου, το οποίο και αναζητεί το πως θα καταστεί αυτό εφικτό. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Καραλής και Δημήτρης Πατριαρχέας αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου, Γρηγόρη Αντωνιάδη και του εξήγησαν ότι με την επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροπλάνων εταιρίες που ενδιαφέρονται θα μπορέσουν να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους ή να δημιουργήσουν νέα και να φέρουν επιπλέον επισκέπτες στην περιοχή. Η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου κλείστηκε από τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, στον οποίο η Ένωση Ξενοδόχων παρουσίασε το θέμα, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, στις 29 Οκτωβρίου. 

Η Ένωση Ξενοδόχων ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Η άμεση αναζήτηση εναλλακτικής λύσης  για  την επέκταση  των  εγκαταστάσεων  του αεροδρομίου Καλαμάτας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης  Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ.κ. Δημήτρη Καραλή και Δημήτρη Πατριαρχέα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου ΤΧΣ  κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια στον οποίο τέθηκε το πάγιο αίτημα των ξενοδόχων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα. Πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που θα επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα του χώρου parking του αεροδρομίου Καλαμάτας χωρίς την υποχρέωση  αναζήτησης εκ μέρους των αεροπορικών εταιριών άλλων αεροδρομίων μέχρι την επόμενη απογείωση των αεροσκαφών, λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Αφενός προκαλεί επί πλέον χρεώσεις στις αεροπορικές εταιρίες με επίπτωση στους ναύλους και αφετέρου αποτρέπει πολλούς αερομεταφορείς να επιλέξουν την Καλαμάτα ως τόπο προορισμού διακοπών.

Παρά τη διεθνή ζήτηση που παρουσιάζει η Μεσσηνία, στερείται, εξαιτίας αυτού του τεχνικού ζητήματος, σημαντικού μεριδίου της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς με ότι αυτό σημαίνει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίησή της για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση στην  οποία  μετείχαν και  υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπερταμείου το οποίο θα προχωρήσει άμεσα σε αναζήτηση εναλλακτικών τεχνικών έργων για να επιλυθεί το πρόβλημα  με την αναδιάταξη των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση του αναγκαίου χώρου στάθμευσης , πράγμα που εκκρεμεί εδώ και αρκετό διάστημα, παρά τη δημοσίευση της πρώτης φάσης αξιοποίησης του αεροδρομίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.