Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016 22:31

Εκλεκτά παραδοσιακά και άλλα τοπικά προϊόντα στην έκθεση "Άρτος, Οίνος, Έλαιον"

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ
Γεμάτη καλούδια, ζυμαρικά, τυριά, μέλια, πετιμέζια και πολλά ακόμη εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα είναι η 5η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος, Οίνος, Έλαιον», που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή το απόγευμα, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ενώ το Σάββατο, στις οχτώ το βράδυ, θα γίνουν τα εγκαίνια, με μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική. Την πρώτη βραδιά της έκθεσης δόθηκε παράσταση Καραγκιόζη, από τον Κώστα Δημητρακόπουλο, την οποία παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι στο πατινάζ του Πάρκου…

KARAGKIOZH-ARTOS-OINOS-19-08-16.jpg
Μικροί αλλά και μεγάλοι παρακολουθούν παράσταση Καραγκιόζη και το απολαμβάνουν
Στην έκθεση συμμετέχουν 28 εκθέτες,  όχι μόνο από τη Μεσσηνία αλλά και από τη Λακωνία, τη Αργολίδα, την Ηλεία. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποκτήσει η έκθεση φέτος χαρακτήρα πιο εμπορικό και με στόχο να προκύψουν πιθανές συνεργασίες, όσον αφορά στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν.
ARTOS-OINOS-19-08-16.jpgΗ έκθεση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, αφού πρώτα 15 Σύλλογοι Γυναικών από διάφορες περιοχές του Νομού παρασκευάσουν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις με τα αγνές τοπικές πρώτες ύλες.
ARTOS-OINOS-EKTHESH-FOTO-19-08-16.jpgΕπίσης, η βραδιά της Κυριακής θα είναι αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι. Επιπροσθέτως, θα γίνει προβολή ασπρόμαυρων φωτογραφιών με αγροτικά θέματα από τις δεκαετίες του ΄50, του ΄60 και του ΄70. Φωτογραφίες παρουσιάζονται ακόμη καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης σε ειδικά πλαίσια στην αποβάθρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Παραλίας.
Στ.Μ.
SPINOS-ARTOS-OINOS-19-08-16.jpg
Το περίπτερο του εκλεκτού ελληνικού καφέ "Σπίνος", με σήμα τον ρόμβο, από την Καλαμάτα

KOUTIVAS-ARTOS-OINOS-19-08-16.jpg