Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 10:14

Επίσημη πρεμιέρα για το “Θέατρο Νηπιαγωγείο”

Κατερίνα Κίτσου, Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης, Κωνσταντίνα Κολόκα Κατερίνα Κίτσου, Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης, Κωνσταντίνα Κολόκα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Της Μαρίας Νίκα 
Ξεκινούν με Ρίτσο - Ελύτη, συνεχίζουν με Ιονέσκο και ακολουθούν Έντουαρντ Άλμπι, Ζαν Πωλ Σαρτρ, αλλά και παιδική σκηνή. Το “Θέατρο Νηπιαγωγείο” άνοιξε και έχει πολλά σχέδια για τον φετινό χειμώνα…


Πρόκειται για τον καινούργιο θεατρικό - και όχι μόνο - χώρο πολιτισμού, που μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί στην οδό Λεΐκων 24, στην Καλαμάτα, από την επαγγελματική θεατρική ομάδα Re-Act. Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Άφησέ με να έρθω μαζί σου - μ’ ακούς;» την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, τα μέλη της Re-Act μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις που ετοιμάζουν: παραστάσεις θεάτρου και χορού, αλλά και μαθήματα τέχνης στο χώρο του «Νηπιαγωγείου», κτήριο που κάποτε στέγαζε πραγματικό νηπιαγωγείο και που μετατράπηκε σε έναν πολύ όμορφο καλλιτεχνικό χώρο από νέους ανθρώπους, οι οποίοι επέλεξαν να ζήσουν στην Καλαμάτα. Ψυχή της σημαντικής αυτής προσπάθειας η ηθοποιός, θεατρολόγος και σκηνοθέτρια Καλλιρρόη Βελέντζα, με καλαματιανή καταγωγή.
NHPIAGOGEIO-MESA-07-10-16.jpg H ομάδα συστήθηκε στο θεατρικό κοινό της πόλης με την παράσταση της Καλλιρρόης Βελέντζα «Fred Lupo», που ανέβηκε πριν από λίγο καιρό στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του θεάτρου «Νηπιαγωγείο» - η Καλλιρρόη ευχαρίστησε χθες και όλο τον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια μέσω Crowdfunding - όπου πλέον θα παρουσιάζεται η δουλειά της Re-Act.
Η παράσταση «Άφησέ με να έρθω μαζί σου - μ’ ακούς;», μια σύνθεση των έργων «Η σονάτα του σεληνόφωτος» και «Μονόγραμμα» των Γιάννη Ρίτσου και Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάζεται ήδη, ενώ την Κυριακή στις 8.00 το βράδυ θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της. H σκηνοθεσία είναι της Καλλιρρόης Βελέντζα και η χορογραφία της Κατερίνας Κίτσου. Ερμηνεύουν: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, Κατερίνα Κίτσου. Ήχος - φως: Διονύσης Μαλαπάνης. Το έργο θα παίζεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 20:00. NHPIAGOGEIO-FOUAGIE-07-10-16.jpgΤο εισιτήριο είναι 10 ευρώ και 8 για ανέργους - φοιτητές.
Θα ακολουθήσουν «Το μάθημα» του Ευγένιου Ιονέσκο, το «The zoo story» του Έντουαρντ Άλμπι, το «Κεκλεισμένων των θυρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ και μια παράσταση χορού, της οποίας το υλικό είναι προς το παρόν μυστικό. Επίσης, παράσταση για παιδιά.
Το «Θέατρο Νηπιαγωγείο» έχει και εκπαιδευτικό κομμάτι. Στο χώρο του πραγματοποιούνται μαθήματα υποκριτικής, σύγχρονου χορού, θέατρο για παιδιά και γιόγκα. 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 694 8930181

Τα μέλη της ομάδας Re-Act

Καλλιρρόη Βελέντζα: 
Πτυχιούχος Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στην Πολιτισμική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου 
MAin Performance Making, Goldsmiths College, University of London 
Διπλωματούχος Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν

Απόστολος Μεσσανάκης:
Διπλωματούχος Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης - Κάρολος Κουν

Κωνσταντίνα Κολόκα:
Διπλωματούχος Δραματικής Σχολής Τράγκα

Κατερίνα Κίτσου:
Διπλωματούχος ISTD

Βάσια Αναγνωστοπούλου:
Διπλωματούχος Ανωτέρας Σχολής Ορχηστικής Τέχνης - Ραλλού Μάνου
NHPIAGOGEIO-EXO-07-10-16.jpg