Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 20:40

Εθελοντές χρειάζεται ο Δήμος για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών

Εθελοντές χρειάζεται ο Δήμος για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 
Κάλεσμα στους εθελοντές να υποστηρίξουν τον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 15 Οκτώβρη, απεύθυνε σήμερα ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος. Όπως τόνισε, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, μια από τις μεγαλύτερες χορωδιακές εκδηλώσεις στην Ευρώπη και γι’ αυτό είναι σημαντική η συνδρομή εθελοντών, ιδιαίτερα νέων. Σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα του Δήμου…

Πρόκειται για το δεύτερο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργανώνεται από το Δήμο και τη γερμανική εταιρία Interkultur. Ο πρώτος έγινε τον Οκτώβρη του 2015.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι σχεδόν έτοιμο, είπε ο κ. Ηλιόπουλος και ειδικότερα σημείωσε ότι στις 11 Οκτώβρη το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την έναρξη του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία, με τις Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαμάτας και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στις πέντε το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει η παρέλαση των τουλάχιστον 52 χορωδιών και 2.000 χορωδών και συνοδών τους από 17 χώρες του πλανήτη, στην Αριστομένους. Στις 12, 13 και 14 Οκτώβρη θα γίνουν διαγωνισμοί και κονσέρτα φιλίας, ενώ στις 13 του μήνα θα γίνει στο Μέγαρο Χορού γκαλά και στους Ταξιάρχες θρησκευτικός διαγωνισμός. Στις 14 του μήνα θα γίνει ο μεγάλος διαγωνισμός στο Μέγαρο Χορού και πάρτι με πολλές εκπλήξεις στη νέα ανάπλαση της Αριστομένους. Στις 15 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων.
Στ.Μ.