Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 11:16

Εγκαινιάζεται στο Μουσικό Σχολείο μόνιμη έκθεση επιστολών της Μαρίας Κάλλας

Εγκαινιάζεται στο Μουσικό Σχολείο μόνιμη έκθεση επιστολών της Μαρίας Κάλλας

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ
Στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας εδρεύει πλέον ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας», ο οποίος οργανώνει για το Σάββατο, 2 Δεκέμβρη, μεγάλη εκδήλωση για τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης επιστολών της Μαρίας Κάλλας και άλλων εκθεμάτων που αφορούν την παγκόσμια ντίβα του λυρικού τραγουδιού, ενώ σε αυτή θα γίνει ο απολογισμός από τα δέκα χρόνια δράσης του Συλλόγου και από τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε το 2017, έτος που αφιερώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού στη Μαρία Κάλλας…

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αποφοίτων σημειώνει για την εκδήλωση που οργανώνει για το Σάββατο: «Ο Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του ΜΣΚ στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του για το έτος Μαρίας Κάλλας, και εορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσει στην λήξη των εκδηλώσεων για το έτος “Μαρίας Κάλλας” και στο νέο ξεκίνημα δράσεων του Συλλόγου μας, στον φυσικό μας χώρο, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.

Το έτος που διανύουμε, ο Σύλλογος μας, κατάφερε να παρουσιάσει και να συνεργαστεί με φορείς και Ιδρύματα που ξεπερνούν τα όρια της Μεσσηνίας μα και να αναδείξει τα “δικά” του ταλέντα, άτομα που έχουν φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας ή κατάγονται από την πόλη μας.

Ξεκινήσαμε με την συνεργασία μας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Piano Plus Festival τον Μάρτιο, με σειρά δωρεάν ρεσιτάλ πιάνου από καταξιωμένους καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου κι όχι μόνο.

Συνεχίσαμε τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις με αξιόλογους μουσικούς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μοιράσαμε περισσότερες από 10.000 δωρεάν ενημερωτικές κάρτες - σε Καλαμάτα, Αθήνα κι εξωτερικό - με φωτογραφίες της Μεγάλης Μαρίας Κάλλας και πληροφορίες σχετικά με την Μεσσηνιακή καταγωγή της. Πράγμα που σκοπεύουμε να επαναλάβουμε και τώρα σε όλη την πόλη. Η Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας δέχθηκε χιλιάδες επισκέψεις από την άρχή του έτους μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό, όλο και περισσότερος κόσμος έμαθε και ενημερώθηκε γύρω από τις δράσεις μας και κατ' επέκταση για την Καλαμάτα.

Οι πορσελάνινες κούπες και οι πάνινες τσάντες που σχεδιάστηκαν ειδικά για τον Σύλλογο και που έφεραν το λογότυπο του έτους – που υπενθυμίζουμε πως σχεδιάστηκε από τον σκιτσογράφο Ηλιόπουλο Βασίλειο την αρχή του 2017 – έγιναν ανάρπαστες και έχουν εξαντληθεί 3 φορές.

Περίπου 700 άτομα δοκίμασαν το κοκτέιλ εμπνευσμένο από την Μαρία Κάλλας και τις πόλεις που την σημάδεψαν και εργάστηκε.

Συμμετείχαμε και παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της ταινίας “Η δική μας Μαρία Κάλλας” που προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στο Φεστιβάλ του Λος Άντζελες.

Περισσότερες από 5 συναυλίες, 2 ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού, 15 παρουσιάσεις των δράσεων μας σε Ελλάδα κι εξωτερικό είναι ο απολογισμός μας για το έτος που διανύουμε, για το 2017, για το έτος που αφιερώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στη Μαρία Κάλλας και στα 40 χρόνια από τον Θάνατό της, τιμώντας την.

Μετά από 10 έτη και αρκετές “διαδρομές” ο Σύλλογος μας, επιστρέφει μόνιμα στο φυσικό του χώρο. Εκεί που τα οφείλει όλα και εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Έχουμε την χαρά και την τιμή, να σας καλέσουμε στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης των Επιστολών της Μαριας Κάλλας και εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου μας και στα εγκαίνια των γραφείων μας, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 21:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

21:00: Opening Act με την Σοπράνο Μαρία Τσώνη & στο πιάνο η Νίκολα Κατούντα*

*η είσοδος στην παραπάνω εκδήλωση είναι δωρεάν και θα γίνει με δελτία εισόδου.

Περιορισμένες θέσεις. Για κράτηση μπορείτε να καλείτε στο 695 593 3407.

21:30: Εγκαίνια Γραφείων Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του ΜΣΚ & Μόνιμης Έκθεσης επιστολών της Μαρίας Κάλλας και του εκθεσιακού χώρου του Συλλόγου Αποφοίτων.

22:00: Cocktail Party με δωρεάν Cocktail Maria Callas από το Kyttaro Rock Bar.

Πληροφορίες:

Στην μόνιμη έκθεση θα φιλοξενούνται οι 7 επιστολές του Προσωπικού Αρχείου της Μαρίας Κάλλας που έχει στη κατοχή του ο Σύλλογός μας, καθώς και υλικό από τις δράσεις του Συλλόγου μας τα τελευταία 10 χρόνια ( πχ προσωπεία της Φ.Κανατζιά από την παράσταση “Aristoφanes” που έκανε Ευρωπαϊκή Περιοδεία δυο χρόνια πριν, κοστούμια της Α. Σάμπαλη και της Nathalie Bries / Nathalie D' Anvers κ.α.). Η έκθεση θα λειτουργεί σε σταθερή βάση και θα υποδέχεται δωρεάν τον κόσμο από τα επίσημα εγκαίνια της και μετά.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημέρωσουμε πως ο Μήνας Δεκέμβριος θα έχει διάφορες δράσεις σε συνεργασία πάντοτε με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” κι άλλους φορείς, όπως την προβολή της ταινίας του Χ. Τσόκα “Η δική μας Μαρία Κάλλας” σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί

σύντομα και την καθιερωμένη συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας”.

Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς, ευγνώμονες και συγκινημένοι από την αγάπη και την Στήριξη όλων σας.

Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στου χορηγούς μας που στηρίζουν τις προσπάθειες μας. Τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας κύριου Ι. Σόλαρη, την Κυρία Δέσποια Γιάνναρη, και τις οικογένειες μας που “ανέχονται” τις τρέλες μας όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε όλους ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μας».