Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 16:02

Δεν είναι για να μένει στα συρτάρια η κληρονομιά από τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Νίκος Κουρής, Χάρης Βγενής και Βασίλης Καριζώνης Νίκος Κουρής, Χάρης Βγενής και Βασίλης Καριζώνης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Το plan b, το υποτίθεται δεσμευτικό σχέδιο που κατέθεσε ο Δήμος Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή επιτροπή, με τη μεσοπρόθεση στρατηγική πολιτιστικής ανάπτυξης που θα ακολουθούσε στην περίπτωση που δεν θα κέρδιζε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, «ξεθάβουν» από τα αρχεία τους άνθρωποι που εργάστηκαν εθελοντικά για τη διεκδίκηση, προκειμένου να το παρουσιάσουν σε εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη, με σκοπό να επανέλθει στην επιφάνεια και να αποτελέσει τη βάση ενός πλάνου για τα επόμενα βήματα πολιτιστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας…

Για την εκδήλωση της Τετάρτης, η οποία θα γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy στις 5 :30 το απόγευμα, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο καφέ «Σταθμός» οι διοργανωτές της Χάρης Βγενής, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, Νίκος Κουρής, ραδιοφωνικός και μουσικός παραγωγός και Βασίλης Καριζώνης, εικαστικός καλλιτέχνης. Το θέμα της είναι: "K21 –Σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης Plan b. Ένα χρόνο μετά την διεκδίκηση του τίτλου από την Καλαμάτα, για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021".

Ο Χάρης Βγενής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή δεν έχει κάποιο αντιπολιτευτικό σκοπό προς τη δημοτική αρχή αλλά μοναδικό στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστό στον κόσμο της Καλαμάτας το plan b, που διαμορφώθηκε από το Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, έγκριση που αποτελεί δέσμευση του Σώματος προς την ευρωπαϊκή επιτροπή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Η παρουσίαση, σημείωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, θα γίνει από τους συντονιστές των ομάδων εργασίας του Γραφείου Υποψηφιότητας. Επισήμανε ότι έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση ο δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ανέφερε ακόμη ότι πιθανότατα θα παραβρεθεί και ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης.

Ο Νίκος Κουρής πρόσθεσε από την πλευρά του ότι ήταν πολλοί οι δημότες της Καλαμάτας που συμμετείχαν στις ομάδες εργασίας του Γραφείου Υποψηφιότητας και εργάστηκαν για τον φάκελο υποψηφιότητας και είναι εύλογο οι άνθρωποι αυτοί να θέλουν να αξιοποιηθεί η δουλειά που προσφέρθηκαν να κάνουν.

Τέλος ο Βασίλης Καριζώνης, που ήταν μέλος της ομάδας εργασίας των εικαστικών, απεύθυνε κάλεσμα σε όλα τα μέλη των ομάδων εργασίας του Γραφείου Υποψηφιότητας να παραστούν στην εκδήλωση της Τετάρτης, τονίζοντας ότι το θέμα της τους αφορά, όπως αφορά όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό. Σημείωσε δε ότι η εκδήλωση αυτή δίνει μια ευκαιρία ώστε να μπουν στην ατζέντα τα θέματα του πολιτισμού και μια συγκεκριμένη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί.
Στ.Μ.