Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 17:12

Ικανοποίηση Φάρις-Δήμου Καλαμάτας για τις 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες

Δημήτρης Λάμπος, Ίντιρα Ραχματούλα, Στάθης Γυφτάκης Δημήτρης Λάμπος, Ίντιρα Ραχματούλα, Στάθης Γυφτάκης

Την ικανοποίησή της σημειώνει η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας για την πολιτιστική και εκπαιδευτική μουσική διοργάνωση των 6ων Διεθνών Μουσικών Ημερών, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 2 Αυγούστου 2022…

«Με το κοινό να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα για να συνεχίσουν την προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση» σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας και συνεχίζει σε σχετική ανακοίνωσή του: «Δέκα μέρες  γεμάτες  μουσική από καταξιωμένους μουσικούς του χώρου όπου μέσα από τις συναυλίες τους αλλά και τα μαθήματα που με αφοσίωση παρέδωσαν στους ενδιαφερόμενους , δημιούργησαν ατμόσφαιρα γιορτής. Από το ρομαντικό κήπο του Μουσείου Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Γ. Καρέλια, στη μυσταγωγική συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης , και τέλος στη σύγχρονη  Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οι μέρες κύλησαν εξαιρετικά με την εναλλαγή των  χώρων και σπουδαίων μουσικών να δίνουν το παρόν σ ένα μουσικό φεστιβάλ που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει αντίστοιχα του εξωτερικού.

Το φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο.

Διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλιακαι χορηγοί η Ισπανική Πρεσβεία και  το InstitutoCervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ». Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023».