Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 09:27

Γαστρονομική γιορτή απόψε στην Κορώνη - 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Γαστρονομική γιορτή απόψε στην Κορώνη - 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

“PELOPONNESE FOOD STORIES”

Μια εμπειρία πρωτόγνωρη και υψηλού επιπέδου θα προσφέρει στους επισκέπτες τους, μεγάλους αλλά και μικρούς, απόψε στην Κορώνη, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου - Peloponnese Food Stories, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Συμμετέχουν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ενώ υποστηρίζουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου καθώς και το Μανιατάκειον Ίδρυμα. 

 

Η γαστρονομική εμπειρία θα πραγματοποιηθεί στον Λιμενοχίωνα της Κορώνης και θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ με παρουσιάστρια τη chef Αγγελική Τσουκαλά και με ομιλίες από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα. 

 

Θα ακολουθήσουν τα εξής: 

 

-Γευσιγνωσία Μεσσηνιακών Κρασιών από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino - Navarino Dunes 

 

-Πέντε καταξιωμένοι chefs δημιουργούν ένα MENU πέντε πιάτων με σκοπό να αποδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αντιπροσωπευτικές γεύσεις της μεσσηνιακής - τοπικής κουζίνας.

 

Φαγκροπούλα με αντράκλα

 

Σαλάτα ροβίτσα με γαύρο μαρινάτο, σταφύλια και βασιλικό

 

Κολοκυθοκορφάδες με σφέλα και φρέσκια χοντροκατσαρή ντομάτα

 

Χόρτα βουνό και θάλασσα Αλμυρίκια, κρίταμο, ταραμά και λακέρδα γαρίδας

 

Γαλόπιτα Τραγανά ρολάκία με κρέμα γαλόπιτας, ροζ πιπέρι και σιρόπι σύκου

 

Συμμετέχουν οι Chefs: Βασιλειάδης Κωνσταντίνος, Βρυώνης Πέτρος, Κουτσούκου Γεωργία, Μπατσικούρας Νικήτας, Τσώτσος Δημήτρης

 

-Ο Γιώργος Παπαδογούλας γευσιγνώστης αποσταγμάτων, δημιουργεί ένα δροσιστικό long drink με τσίπουρο Μεσσηνίας, βότανα και αρωματικά.

 

-Ο Διονύσης Παπαδάτος μιλάει για το όραμα, το σκοπό και τις δράσεις του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που σχετίζονται με τη Μεσσηνιακή Διατροφή.

 

-Ο Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ» μιλάει για τα οφέλη της Μεσογειακής - Μεσσηνιακής διατροφής, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και πως επιδρούν στην υγεία και τη μακροζωία. 

 

-Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Μαραθόπολης, Μαρίνα Τεριζάκη, μιλάει για τη γαστρονομική ταυτότητα του Μαράθου μέσα από την ειδική έκδοση «Γεύση από Μάραθο».

 

-«CE4FOOD & The Food Canvas Stories: Πρακτικά εργαλεία διαχείρισης των αποβλήτων τροφίμων στην εστίαση και εκπαιδευτικό υλικό» από τη Σοφία Τσιορτού, Ιδρυτικό Μέλος Δροσοσταλίδα ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

 

-Ο Βασίλης Ζαμπούνης γεωοικονομολόγος, εκδότης του περιοδικού Ελιά και Ελαιόλαδο και δημοσιογράφος του olivenews.gr μας μιλάει για την ορθή αξιοποίηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

 

-Γευσιγνωσία Ελαιολάδου για παιδιά

 

Το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας μυεί τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ στα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου της Μεσσηνίας και στις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

-Εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά

 

Τα παιδιά πλάθουν τα παραδοσιακά λαλάγγια υπό την καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης, οι οποίες στη συνέχεια τα τηγανίζουν και τα προσφέρουν ως κέρασμα στους επισκέπτες.

 

-Εργαστήρι Κεραμικής για παιδιά

 

Τα παιδιά μεταμορφώνονται σε μικρούς κεραμίστες υπό την καθοδήγηση της Βασιλογιαννακοπούλου Μαρίας, μετατρέποντας τον πηλό σε ξεχωριστά κεραμικά διακοσμητικά.

 

-Έκθεση προβολή τοπικών προϊόντων γευσιγνωσία

 

-LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ εν πλω Ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιουργούν μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα.

 

 

 

-Τη Δευτέρα 8/8 δημοσιογράφοι απο έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εθνικής εμβέλειας θα ζήσουν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση, οι τρεις τυχεροί της οποίας θα βιώσουν την εμπειρία του αλιευτικού τουρισμού στα καταγάλανα νερά της Κορώνης.