Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 19:12

Βαρκάδα, ιππασία, τοξοβολία, τρέξιμο, ξενάγηση στα αρχαία και άλλα πολλά την Κυριακή στον Άρι

Βαρκάδα, ιππασία, τοξοβολία, τρέξιμο, ξενάγηση στα αρχαία και άλλα πολλά την Κυριακή στον Άρι

Η Κυριακή θα είναι μια μέρα ξενάγησης σε ένα μοναδικό περιβαλλοντικό τοπίο και δοκιμής εκπληκτικών δραστηριοτήτων, για όσους επιλέξουν να βρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Άρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δυτικής Παραλίας, Ακοβιτίκων και Ασπροχώματος σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινότητα Ασπροχώματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στην όχθη του Άρι πριν από τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, κοντά στην εκβολή του ποταμού και το στρατόπεδο της Διασποράς…


Παντελής Δρούγας, Δημήτρης Τσίχλης

Κάλεσμα στον κόσμο να μη χάσει αυτή την ευκαιρία έκαναν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, ο πρόεδρος της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, δημοτικός σύμβουλος Παντελής Δρούγας και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Τσίχλης. 

Ο κ. Δρούγας τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει την προσπάθεια του Συλλόγου για την ανάδειξη του Άρι και πως έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου ο χώρος την Κυριακή να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. 

Από την πλευρά του ο κ. Τσίχλης σημείωσε ότι ο Άρις είναι ένα πανέμορφο τεχνητό ποτάμι, στα όρια της πόλης της Καλαμάτας και από τα λίγα πλεύσιμα στη χώρα. Επισήμανε μάλιστα πως η Κωπηλατική Ομοσπονδία με έγγραφό της έχει αποφανθεί ότι ο Άρις είναι κατάλληλος για την πραγματοποίηση κωπηλατικών δραστηριοτήτων και ότι εάν δημιουργηθούν υποδομές που είναι απαραίτητες θα διαθέσει σκάφη για αθλητικές διοργανώσεις. 

Την Κυριακή στον Άρι, συνέχισε ο κ. Δρούγας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν βαρκάδα στον ποταμό με θαλάσσια σκάφη, όπως επίσης να ξεναγηθούν, από την αρχαιολόγο Μαίρη Τσουλάκου, στο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, το Ιερό του Ποσειδώνα και το Πρωτοελλαδικό Μέγαρο. Επίσης θα μπορέσουν να κάνουν ιππασία, με άλογα που θα διαθέσει η Σχολή του Νίκου Δρούγα. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το άθλημα της τοξοβολίας ή ακόμη και της έφιππης τοξοβολίας. Επιπλέον ο κ. Τσίχλης είπε ότι θα λειτουργήσει τρενάκι για τα παιδιά, θα παρουσιαστούν χοροί από Συλλόγους, ενώ θα προσφερθούν κεράσματα, όπως το παραδοσιακό ψιλοφάσουλο της περιοχής ροβίτσα. Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι θα πραγματοποιηθεί και αγώνας τρεξίματος 5.000 μέτρων, επισημαίνοντας ότι σε αυτόν μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν είτε είναι προπονημένοι είτε λιγότερο προετοιμασμένοι. 

Στ.Μ.